Risotto to jedna z popularniejszych włoskich potraw. Obecnie uwielbiane przez Europejczyków wielu narodowości. Risotto można przygotować na wiele różnych sposobów. Jego podstawowym składnikiem jest ryż, który my postanowiliśmy zamienić na makaron ryżowy.
Risotto jest daniem bardzo czasochłonnym, dlatego też jeśli mamy nieco mniej czasu poniższa propozycja sprawdzi się idealnie.
Składniki:
•    MiÄ™dzybrodzki Makaron ryż – 250g
•    Cukinia – 1 lub 2 sztuki
•    Cebula – 1 sztuka
•    ½ Litra bulionu warzywnego
•    MasÅ‚o – ½ kostki
Wykonanie:
1.    MiÄ™dzybrodzki Makaron ryżowy ugotować, tak aby byÅ‚ al dente
2.    Na patelni rozpuszczamy maslo ,a nastÄ™pnie podsmażamy drobno posiekanÄ… cebulÄ™
3.    Cukinie kroimy i dodaje na patelnie
4.    NastÄ™pnie ugotowany al dente makaron dodajemy na patelnie, caÅ‚ość zalewamy bulionem
5.    Dusimy chwilÄ™ na wolnym ogniu, a nastÄ™pnie odcedzamy


Smacznego!


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma cukinia marynowana

Wersja do druku