Należy do światowego kanonu najpopularniejszych potraw mięsnych, jest smaczny, łatwy do przygotowania, a przy tym wszystkim niedrogi. Mowa o jesiennym gulaszu z makaronem.
Gulasz z makaronem pierożki

Składniki:
- MiÄ™dzybrodzki Makaron typu pierożek  1 paczka
- Å‚opatka wieprzowa - 500g
- cebula - 2 średnie sztuki
- marchewka - 1 średnia sztuka
- pietruszka -1 mała
- seler - ¼  maÅ‚ej sztuki
- kapusta Å›wieża - 1/8  maÅ‚ej sztuki                  
- sól, pieprz do smaku
- liść laurowy -  2 szt.
- ziele angielskie - 6-8 szt.
- olej - 3 łyżki
- mÄ…ka-   ok. 2 Å‚yżki
- woda -  ok. 1 litr


Wykonanie:
Na poczÄ…tek gotujemy makaron,  nastÄ™pnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. MiÄ™so i cebulÄ™ kroimy w kostkÄ™ i podsmażamy na oleju. NastÄ™pnie dodajemy mÄ…kÄ™, mieszamy i  zalewamy wodÄ…. CaÅ‚ość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. MiÄ™so należy dusić na wolnym ogniu do miÄ™kkoÅ›ci. W poÅ‚owie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustÄ™. Na talerz wykÅ‚adamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.


Smacznego!


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma makaron z serem
Ile kalorii kapusta z kiełbasą
Ile kalorii ma bułka z kruszonką
Ile kalorii mają żeberka
Ile kalorii ma seler naciowy
Ile kalorii ma marchew gotowana
Ile kalorii ma baranina
Ile kalorii ma kiszona kapusta
Gulasz wieprzowy z pieczarkami kalorie
Ile kalorii ma brokuł z bułką tartą
Ile kalorii ma Surówka z kapusty pekińskiej
Ile kalorii ma kiszona kapusta

Wersja do druku