Żurek z kiełbasą i chrzanem

Żurek z kiełbasą i chrzanem
Ok. 300 g białej kiełbasy
500 ml bulionu warzywnego
500 ml żuru
2 ząbki czosnku
liść laurowy
1 cebula
3 łyżki oleju
1 łyżka chrzanu
pół szklanki kwaśnej śmietany
4 jaja
Sól morska Kamis
Pieprz młotkowany z kolendrą Kamis
Czas: 30 min
Osoby: 4
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Do gotującego się bulionu włóż kiełbasę, liść laurowy, gotuj ok. 20 minut. Wyjmij kiełbasę, wywar przecedź, wlej żur, dodaj cebulę i zagotuj, często mieszając. Dopraw śmietaną, roztartym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i chrzanem. Zupę podawaj z połówkami jaj ugotowanych na twardo i pokrojoną w plastry kiełbasą.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma jajecznica z boczkiemIle kalorii ma drożdzówka
Wersja do druku
Szukaj
Co jeść, a czego nie jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół jelita drażliwego to przewlekłe schorzenie układu pokarmowego, które wpływa na jakość życia u wielu osób. Objawy, takie jak
Liposukcja z perspektywy czasu. Przegląd długoterminowych efektów zabiegu
Wiadomo, że liposukcja potrafi błyskawicznie odmienić sylwetkę. Efekty są widoczne niemal od razu. Jednak czy to rozwiązanie na lata? Sprawdzamy, jak zmie
Poduszka pod łokieć – mały detal, wielki komfort w pracy stylistki paznokci
Praca stylistki paznokci to nie tylko kreatywność i precyzja, ale także długie godziny spędzone przy biurku. Każda profesjonalistka wie, jak ważne
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu