Toskania, kuchnia i złamane serce
Spis treści
Autor
Utalentowana szefowa kuchni, Georgia Gray, ma wszystko, czego pragnie kobieta zaraz po trzydziestce: pracę w jednej z najlepszych restauracji na Manhattanie; piękne i mądre przyjaciółki, na które zawsze może liczyć; oraz zaręczynowy pierścionek z brylantem.

Przyszłej pannie młodej wszystko się układa aż do dnia, gdy druzgocąca recenzja restauracji, w której pracuje, niszczy jej reputację. Na dodatek świetnie zapowiadający się narzeczony nagle odwołuje ślub.
Zrozpaczona Georgia ucieka na włoską prowincję, gdzie doskonali swoje umiejętności w toskańskiej trattorii. Bohaterka powoli odżywa po przejściach, korzystając z dobrodziejstw Toskanii: doskonałego wina, pysznych serów, błękitnego nieba oraz towarzystwa pociągającego Gianniego – eksperta w winnicy oraz w sypialni. Georgia otrzymuje też ofertę, dzięki której mogłaby zostać we Włoszech i tam zrobić karierę. Tylko czemu się waha? Na co, poza miłością i Italią, ma jeszcze apetyt?
O autorce
Jenny Nelson mieszka z mężem, córkami bliźniaczkami i psem w Millbrook niedaleko Nowego Jorku oraz na Manhattanie, gdzie do tej pory pracowała jako redaktorka i producentka w mediach internetowych iVillage.com, Vogue.com i Style.com. Toskańska trattoria to jej debiutancka powieść.
Wersja do druku

Przyszłej pannie młodej wszystko się układa aż do dnia, gdy druzgocąca recenzja restauracji, w której pracuje, niszczy jej reputację. Na dodatek świetnie zapowiadający się narzeczony nagle odwołuje ślub.
Zrozpaczona Georgia ucieka na włoską prowincję, gdzie doskonali swoje umiejętności w toskańskiej trattorii. Bohaterka powoli odżywa po przejściach, korzystając z dobrodziejstw Toskanii: doskonałego wina, pysznych serów, błękitnego nieba oraz towarzystwa pociągającego Gianniego – eksperta w winnicy oraz w sypialni. Georgia otrzymuje też ofertę, dzięki której mogłaby zostać we Włoszech i tam zrobić karierę. Tylko czemu się waha? Na co, poza miłością i Italią, ma jeszcze apetyt?
O autorce
Jenny Nelson mieszka z mężem, córkami bliźniaczkami i psem w Millbrook niedaleko Nowego Jorku oraz na Manhattanie, gdzie do tej pory pracowała jako redaktorka i producentka w mediach internetowych iVillage.com, Vogue.com i Style.com. Toskańska trattoria to jej debiutancka powieść.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Co jeść, a czego nie jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół jelita drażliwego to przewlekłe schorzenie układu pokarmowego, które wpływa na jakość życia u wielu osób. Objawy, takie jak
Liposukcja z perspektywy czasu. Przegląd długoterminowych efektów zabiegu
Wiadomo, że liposukcja potrafi błyskawicznie odmienić sylwetkę. Efekty są widoczne niemal od razu. Jednak czy to rozwiązanie na lata? Sprawdzamy, jak zmie
Poduszka pod łokieć – mały detal, wielki komfort w pracy stylistki paznokci
Praca stylistki paznokci to nie tylko kreatywność i precyzja, ale także długie godziny spędzone przy biurku. Każda profesjonalistka wie, jak ważne
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu