LU Petitki GO!
Według opinii lekarzy i dietetyków, podstawą naszej diety powinny być pokarmy przygotowane ze zbóż, takich jak żyto, pszenica, jęczmień czy owies. LU Petitki GO! zawierają właśnie ziarna różnorodnych zbóż oraz wszystkie 3 elementy pełnego ziarna:
- warstwę wewnętrzną, główny składniki mąki pszennej – źródło węglowodanów złożonych, dostarczających energię,
- otręby – źródło błonnika, zawierającego także witaminy z grupy B i witaminę E,
- kiełki – zawierające witaminy z grupy B, witaminę E, minerały oraz błonnik.
Bardzo smaczne i pożywne
Dziś nawet od przekąski oczekuje się, żeby była pożywna i dostarczała odpowiedniej ilości pełnowartościowych składników. Dzięki swoim walorom odżywczym Lu Petitki GO! znakomicie wpisują się w dzienny cykl aktywności każdego człowieka. Możemy od nich zacząć dzień, a zawarte w nich składniki odżywcze sprawią, że nasz organizm nabierze chęci do życia. Możemy także chrupać je o każdej porze - węglowodany zawarte w pełnych ziarnach zbóż Lu Petitek GO! zostaną powoli i stopniowo przyswojone przez organizm, dostarczając nam witalności na długi czas.
Źródło witalności
Nasza witalność, czyli „chęć do życia”, jest zależna od wielu czynników. Długotrwały stres, niewłaściwy sposób odżywiania, czy siedzący tryb życia, powodują, że obniża się jej poziom, co objawia się ogólnym uczuciem zniechęcenia, brakiem ochoty na wysiłek fizyczny, a nawet na wyjście z domu lub spotkanie ze znajomymi. Sięgając po LU Petitki GO! w momentach spadku witalności, szybko zauważymy równomiernie uwalniany przypływ sił, dzięki czemu wszystkie nasze aktywności mogą się stać przyjemniejsze.
Produkt doskonały – 15 lat badań – LU ekspertem od pełnoziarnistych ciastek
Pełnoziarniste LU Petitki GO! są efektem piętnastoletnich badań naukowych firmy LU
w Centrum Badań Danone Research im. Daniela Carasso. W ośrodku zatrudnionych jest ponad 600 naukowców z 25 krajów. Wiedza i doświadczenie technologów i naukowców z Danone Research, umożliwiły włączenie mąki pełnoziarnistej do receptur naszych produktów.
Technologia LU pozwala wykorzystać zalety pełnego ziarna (przez dodanie różnych jego części: mąki pełnoziarnistej i oczyszczonej, płatków, otrębów pszennych, zwłaszcza ich zarodków) i równocześnie zachować wspaniały smak i wygląd ciastek. Warunkiem otrzymania optymalnego składu produktu jest staranny dobór tłuszczów, a także procesy technologiczne (zwłaszcza temperatura wypieku), które poddane są systemowi kontroli i ścisłym rygorom. Ma to na celu uniknięcie niekorzystnych przemian, którym podlegają kwasy tłuszczowe w procesie pieczenia, a to przekłada się na odpowiedni profil tłuszczowy produktu finalnego. Najwyższy poziom linii technologicznych i sprzętu pomiarowego jest warunkiem właściwego składu produktu finalnego.
15 lat badań nad recepturą produktu, staranny dobór tłuszczów, procesy technologiczne - wszystko to wyróżnia LU Petitki GO! wśród innych obecnych na rynku tego typu ciastek.
LU Petitki GO! i korzystny Indeks Glikemiczny
Produkty spożywcze oparte na zbożach są cennym źródłem węglowodanów. Dlatego też od ponad dziesięciu lat Danone Research prowadzi badania nad jakością węglowodanów, przyswajaniem skrobi i Indeksem Glikemicznym. Aby móc zaoferować klientom ciastka bogate w stopniowo uwalnianą energię o dużej zawartości powoli przyswajanych węglowodanów (Slowly Digestible Carbohydrates, SDC), opracowując recepturę ciastek Lu Petitki GO! naukowcy z Danone Research skoncentrowali się na starannym doborze mąki i kontrolowanym procesie produkcji.
Dlatego właśnie LU Petitki Go! odznaczają się charakterystycznymi walorami:
- recepturą, w której nacisk położono na zboża i węglowodany złożone,
- wysoką zawartością SDC, prowadzącą do bardziej korzystnego dla organizmu poziomu glukozy we krwi, czego wynikiem jest niski Indeks Glikemiczny,
- recepturą zgodną z zaleceniami żywieniowymi zbilansowanej diety.
Petitki GO! są dostępne w 3 smakach:
- Petitki GO! 4 Zboża i Mleko - ciasteczka bogate w mleko oraz różne rodzaje zbóż t.j. pszenica, żyto, jęczmień oraz owies
- Petitki GO! Musli z Owocami - zawierają pyszne suszone owoce (rodzynki i skórkę pomarańczową) oraz różne rodzaje zbóż (pszenica, żyto, jęczmień oraz owies)
- Nowość: Petitki GO! Orzechy i Miód - zawierają odżywcze orzechy i świeży miódoraz różne rodzaje zbóż
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pumpernikiel indeks glikemicznyIle kalorii ma bułka pszenna wrocławska
Wersja do druku
Szukaj
Ciasto zza oceanu na świąteczny stół – przepis na sernik nowojorski
Podobno nowojorczycy wierzą, że ich sernik (zwany tam cheesecake) był pierwszy na świecie i nikt wcześniej takiego ciasta nie robił. Jakkolwiek było, war
Rozgrzewające zestawy herbat na zimowe wieczory - przewodnik po najlepszych kompozycjach
Herbaty rozgrzewające stanowią naturalną metodę na podniesienie temperatury ciała i poprawę samopoczucia podczas chłodnych dni. Odpowiednio dobrane kompo
Książeczka sanepidowska online. Czy można ją wyrobić zdalnie?
Książeczka sanepidowska, a konkretnie orzeczenie do celów sanitarno-epidemiologicznych, jest dokumentem, który oficjalnie potwierdza brak przeci
Jak wykonać efekt szronu na paznokciach z produktami Cosmetics Zone? Oto instrukcja krok po kroku
Stwórz z nami jedną z najbardziej oryginalnych zimowych stylizacji paznokci. Efekt szronu inspirowany jest mroźnym krajobrazem i jego szlachetnym pięknem. W
Jak umyć okno bez smug?
Mycie okien to jedno z tych zadań, które często odkładamy na później. Jednak gdy w końcu się do niego zabierzemy, chcemy, aby efekt był perfekcyjny. W