My kobiety codziennie zmagamy się wymyśleniem nowej inspiracji na przygotowanie posiłku. Rodzina ma już dość tradycyjnych potraw, które powielamy tydzień w tydzień. Nie mamy też za wiele czasu na wynajdywanie nowych przepisów w książkach kucharskich.

W związku z tym staramy się dogodzić wszystkim zapracowanym paniom domu i podajmy przepis na szybką potrawę, jaką są faszerowane udka z kurczaka.


Składniki:

•    1 POMYSŁ NA Soczystego kurczaka z papryką i ziołami WINIARY
•    8 pałek z kurczaka
•    100 g szynki tyrolskiej
•    kawałek papryki czerwonej (50 g)
•    1 mały ogórek konserwowy
•    50 g startego żółtego sera
•    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
•    sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Z pałek usunąć kości, oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Szynkę, paprykę i ogórek pokroić w kostkę, dodać ser i natkę pietruszki, połączyć. Do pałek wkładać farsz w miejsce kości. Uformować pałki, oprószyć Pomysłem na... i przełożyć do woreczka. Zapiąć zapinką, przełożyć do naczynia do zapiekania ( nie przykrywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 60 minut.



Podobne artykuły: