Przepis na porcje dla dwóch osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut.

Niezbędne składniki:

Indyk filet, 300 g
Papryka czerwona, 1 szt.
Cebula, 1 sztuka
Mleko kokosowe, 100 ml
Śmietanka 30%, 100ml
Świeża kolendra
Oliwa, 3 łyżki

Przyprawy KAMIS:
Curry, 2 łyżki
Pieprz Czarny mielony
Sól morska z młynkiem


Indyka pokrój w kawałki, posyp curry, dodaj oliwę, wymieszaj. Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, paski papryki, całość smaż 3-5 minut. Dodaj mleko kokosowe, śmietankę i gotuj kilka minut ma wolnym ogniu. Pod koniec dodaj posiekaną kolendrę, dopraw solą i pieprzem.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Papryka konserwowa wartości odżywcze
Ile kalorii ma śmietanka
Ile kalorii ma papryka faszerowana

Wersja do druku