Zupa kremowa z borowików
Składniki:
2 kostki Bulionu grzybowego WINIARY
500 g świeżych borowików
1 marchew (50 g)
1 mały por (50 g)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki śmietany 30%
pieprz
Przygotowanie:
Grzyby, marchew i por oczyścić, pokroić w paski. Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu. Do Bulionu dodać grzyby i warzywa. Gotować 20 minut. Zmiksować. Dodać śmietanę. Doprawić pieprzem. Przed podaniem posypać natka pietruszki.
Wartość energetyczna:
• Całość 243 kcal
• 1 porcja ok. 61 kcal
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma brokuł z bułką tartąIle kalorii ma brokuł z bułką tartą
Talerz zupy grzybowej kcal
Wersja do druku
Szukaj
Paleniska ogrodowe – serce przydomowej przestrzeni
W obliczu coraz szybszego tempa życia poszukujemy sposobów na relaks i odpoczynek na łonie natury, nie wyjeżdżając daleko od domu. W tym kontekście
Wanna wolnostojąca przyścienna – nowoczesność i elegancja w łazience
Współczesne tendencje w projektowaniu wnętrz łazienkowych coraz częściej skłaniają się ku połączeniu funkcjonalności z wyrafinowanym stylem. W
Zakolanówki - ponadczasowy element garderoby
Zakolanówki, często postrzegane jedynie jako element stroju szkolnego lub rekwizyt z kreskówek, na przestrzeni lat ewoluowały, stając się waż
Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF
Czego potrzebuje skóra wiosną i latem? Zdecydowanie nawilżenia i regeneracji, ale także bardzo skutecznej ochrony przeciwsłonecznej. Kosmetolodzy wsk
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn