Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania wynosi 15 minut + czas oczekiwania.

Składniki:

1 Sos pieczarkowy WINIARY
4 pory (białe części)
4 plastry gotowanej szynki
4 plastry żółtego sera
2 łyżki masła
5 pieczarek (200 g)
1 łyżka masła

Przygotowanie:

Pory pokroić na kawałki 10 cm., przekroić wzdłuż na pół, starannie umyć. Wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Osączyć. Kawałki pora zawijać w szynkę i ser. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu położyć wiórki masła. Zapiekać 10 minut. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry podsmażyć na maśle, dodać do Sosu. Zagotować. Podawać z rulonikami.

Wartość energetyczna:
•    Całość 1252 kcal
•    1 porcja 313 kcal



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma pieczarkowa
Ile kalorii ma zapiekanka z makaronu

Wersja do druku