Ruloniki z porem
Składniki:
1 Sos pieczarkowy WINIARY
4 pory (białe części)
4 plastry gotowanej szynki
4 plastry żółtego sera
2 łyżki masła
5 pieczarek (200 g)
1 łyżka masła
Przygotowanie:
Pory pokroić na kawałki 10 cm., przekroić wzdłuż na pół, starannie umyć. Wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Osączyć. Kawałki pora zawijać w szynkę i ser. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu położyć wiórki masła. Zapiekać 10 minut. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry podsmażyć na maśle, dodać do Sosu. Zagotować. Podawać z rulonikami.
Wartość energetyczna:
• Całość 1252 kcal
• 1 porcja 313 kcal
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma pieczarkowaIle kalorii ma zapiekanka z makaronu
Wersja do druku
Szukaj
Paleniska ogrodowe – serce przydomowej przestrzeni
W obliczu coraz szybszego tempa życia poszukujemy sposobów na relaks i odpoczynek na łonie natury, nie wyjeżdżając daleko od domu. W tym kontekście
Wanna wolnostojąca przyścienna – nowoczesność i elegancja w łazience
Współczesne tendencje w projektowaniu wnętrz łazienkowych coraz częściej skłaniają się ku połączeniu funkcjonalności z wyrafinowanym stylem. W
Zakolanówki - ponadczasowy element garderoby
Zakolanówki, często postrzegane jedynie jako element stroju szkolnego lub rekwizyt z kreskówek, na przestrzeni lat ewoluowały, stając się waż
Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF
Czego potrzebuje skóra wiosną i latem? Zdecydowanie nawilżenia i regeneracji, ale także bardzo skutecznej ochrony przeciwsłonecznej. Kosmetolodzy wsk
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn