Przepis podany na porcje dla 8 osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut,a pieczenia 25 minut. 1 porcja to około 256 kcal.

Składniki:

2-3 Kostki do smaku drobiowe WINIARY
2 woreczki ryżu (200 g)
150 g soczewicy
2 filety z kurczaka (300 g)
3 łyżki oliwy z oliwek
1 mała cebula posiekana
250 g kapusty białej
1 marchewka
pieprz

Sposób przygotowania:

Kostki do smaku rozpuścić w 1 szklance wody. Ryż i soczewicę ugotować oddzielnie. Filety pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z cebulą. Kapustę drobno pokroić, marchew pokroić w plasterki, wlać bulion i gotować 5 minut, dodać pozostałe składniki, doprawić pikantnie pieprzem. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Piec 25 minut.





Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma kapuśniak

Wersja do druku