Cukinia w miodzie
Składniki:
600g cukinii,
1 łyżka sos sojowego TaoTao
jako dip słodko-pikantny sos chili TaoTao
2 łyżeczki miodu,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 łyżka soku z cytryny,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1/4 naturalnego jogurtu,
1 ząbek czosnku,
sól,
pieprz.
Sposób przyrządzania:
Marynata – do naczynia dodajemy miód, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sos sojowy i zioła prowansalskie. Cukinię myjemy, kroimy w podłużne plastry grubości około 1/2 cm. Solimy z obu stron i zanurzamy w marynacie. Odstawiamy na 1/2 godziny, a następnie pieczemy na grillu z obu stron ok. 2 – 3 minuty. Do jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Cukinię serwujemy z jogurtem oraz słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Paleniska ogrodowe – serce przydomowej przestrzeni
W obliczu coraz szybszego tempa życia poszukujemy sposobów na relaks i odpoczynek na łonie natury, nie wyjeżdżając daleko od domu. W tym kontekście
Wanna wolnostojąca przyścienna – nowoczesność i elegancja w łazience
Współczesne tendencje w projektowaniu wnętrz łazienkowych coraz częściej skłaniają się ku połączeniu funkcjonalności z wyrafinowanym stylem. W
Zakolanówki - ponadczasowy element garderoby
Zakolanówki, często postrzegane jedynie jako element stroju szkolnego lub rekwizyt z kreskówek, na przestrzeni lat ewoluowały, stając się waż
Co powinnaś wiedzieć o ochronie przeciwsłonecznej? 3 fakty na temat SPF
Czego potrzebuje skóra wiosną i latem? Zdecydowanie nawilżenia i regeneracji, ale także bardzo skutecznej ochrony przeciwsłonecznej. Kosmetolodzy wsk
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn