Ilość dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 25 minut + czas marynowania.

Niezbędne składniki:

krewetki duże, 16 szt.
melon, 1/2 szt.
szynka parmeńska, 16 plasterków
oliwa, 2-3 łyżki
sok z cytryny, 2-3 łyżki

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa do potraw z grilla Szaszłyk z grilla
Estragon

Krewetki oprószyć estragonem, skropić sokiem z cytryny. Kawałki melona owinąć plastrami szynki parmeńskiej. Na szpadki nadziewać na przemian krewetki i melon w szynce parmeńskiej. Tak przygotowane szaszłyki posypać przyprawą do potrawa z grilla szaszłyk z grilla, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie grillować około 15 minut.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku