Czas przygotowania wynosi 25 minut. Ilość na 4 porcje.

Lista zakupów:

•    600 g wieprzowiny (chudej)
•    0,25 l soku jabłkowego
•    4 jabłka
•    100 g cukru
•    80 ml oleju
•    60 g masła
Przyprawy KAMIS:
•    30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
•    18 ziarenek Kardamonu Owoce Specialite
•    1 łyżka Marynaty Staropolskiej
•    1 łyżeczka Octu Jabłkowego

Sposób przyrządzenia

Mięso pokrój na 30 plastrów. Lekko rozbij tłuczkiem. Z połowy oleju i przyprawy do grilla i marynaty staropolskiej zrób zalewę i zamarynuj nią mięso. Z cukru zrób karmel, rozcieńcz go sokiem jabłkowym, pod koniec dodaj masło. Jabłka wypestkuj, pokrój w grube plastry, posmaruj olejem, pokrop octem jabłkowym i grilluj krótko, aby nie rozmiękły. Mięso połóż na rozgrzanym grillu i upiecz. Do sosu karmelowego dodaj kardamon. Na talerzu ułóż mięso na przemian z jabłkami maczanymi w sosie. Resztą sosu polej mięso.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma kompot owocowy

Wersja do druku