Świetny pomysł na walentynkową kolację. Porcja dla 2 osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut.

Niezbędne składniki:

Pierś z kurczaka, 2 szt.
Pomidor, 2 szt.
Awokado, 1 szt.
Sok z cytryny, 2 łyżki
Oliwa z oliwek, 50 ml
Śmietana kwaśna, 100 ml

Przyprawy KAMIS:
Sól morska w młynku
Pieprz Czarny mielony
Kolendra, 8 ziarenek
Imbir, 1 łyżeczka

Sposób wykonania:

Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 20 min w temp. 180 st.
Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z ½ awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Podawać na grillowanych plastrach pomidorów