Prezentujemy przepis z kuchni chińskiej inspirowany przez produkty Tao Tao- Kurczak z makaronem chińskim i grzybami Mun.
Składniki:
2 łyżki sosu sojowego TaoTao,
25g grzybów Mun TaoTao,
3 łyżki oleju sezamowego TaoTao,
dwie piersi z kurczaka,
2 cebule,
szklanka bulionu grzybowego,
oliwa z oliwek,
szczypior,
pieprz,
sól.

Sposób przyrządzenia:

Grzyby Mun przygotować według przepisu. Do rozgrzanej oliwy dodać posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać piersi z kurczaka pokrojone w kostkę oraz grzyby Mun. Całość posolić i dusić ok. 1 godzinę podlewając bulionem grzybowym. Makaron chiński przygotować według instrukcji na opakowaniu i pokroić w paski o długości ok. 5cm. Kurczaka z grzybami zdjąć z ognia, dodać makaron chiński i sos sojowy, doprawić do smaku, wymieszać i dodać szczypior.

Kategoria: Dania główne
Kuchnia: chińska
Smak łagodny
Czas przygotowania: 30-60 min.
Ilość porcji: 4 porcje


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Talerz zupy grzybowej kcal

Wersja do druku