Tymbaliki z zająca
Niezbędne składniki:
2-3 uda zająca
1/3 pęczka włoszczyzny
40 g żelatyny
2 jaja
1 opakowanie jaj przepiórczych
Przyprawy KAMIS:
3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Pieprz czarny młotkowany Specialite
Sól morska w młynku
Sposób przygotowania:
Mięso z zająca i włoszczyznę zalać 2,5 l wody, dodać przyprawy, gotować na mały ogniu ok. 1 godzinę. Mięso wyjąć, obrać z kości, marchew pokroić w równą kostkę. Gorący wywar sklarować ubitą pianą z białek, przecedzić, dodać żelatynę, doprawić do smaku, wystudzić. W małych foremkach układać ugotowane połówki jaj przepiórczych, mięso z zająca, marchew. Całość zalać galaretką, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Wyjątkowa sukienka na wesele
Wesele to wyjątkowy dzień, pełen radości i magicznych chwil. Mimo że oczy wszystkich zwrócone są na Parę Młodą, to gości również powinn
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji