Ilość porcji dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 25 minut.

Niezbędne składniki:

500 g białej kiełbasy
4 czerwone cebule
2-3 łyżki miodu
1 ząbek czosnku
50 ml czerwonego wina
2 łyżki oleju
50 g masła

Produkty KAMIS:
50 ml Octu balsamicznego
1 łyżeczka Majeranku
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Sposób przygotowania:

Kiełbasę posmarować delikatne olejem i wstawić na 20 minut do rozgrzanego do 180 st. piekarnika. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle, dodać wino, ocet balsamiczny, dusić na małym ogniu około 15 minut. Pod koniec dodać miód, majeranek, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczoną białą kiełbasą.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku