Karp z miodem i migdałami
Składniki:
Ziarenka Smaku Winiary
2 filety z karpia
sok z cytryny
2 łyżki mąki pszennej
4 łyżki oleju
3 łyżki miodu
50 g płatków migdałowych
pieprz
Przygotowanie:
Filety pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 minut. Następnie oprószyć Ziarenkami Smaku, pieprzem i mąką. Usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do naczynia do zapiekania, polać miodem i zapiekać około 20-25 minut. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni i posypać porcje karpia 3 minuty przed końcem pieczenia.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma zapiekanka z makaronuWersja do druku
Szukaj
SOS dla skóry atopowej - jak przygotować kąpiel, by nawilżyć i ukoić podrażnioną skórę?
Zmagasz się z problemem skóry atopowej? Zauważasz, że jest ona sucha i szorstka, jednak nie wiesz, jak łagodzić kolejne podrażnienia? Rozwiązanie jest s
Niszowe perfumy damskie- dlaczego warto w nie zainwestować?
Rynek perfumeryjny obfituje w różnorodne zapachy, a półki sklepowe są pełne masowych produktów. Jednak prawdziwe skarby znajdują się w świecie niszowy
Ekskluzywna odzież dla kobiet i mężczyzn LA FENICE - Uosobienie ponadczasowej elegancji i luksusu
W świecie mody nie brakuje elementów garderoby, które kuszą swoim wyglądem i obietnicą luksusu. Jednak prawdziwą ekskluzywność odnajdujemy w tych kreac