Barszcz czerwony z pierożkami
Składniki:
1 Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa Instant Winiary
200 g śliwek kalifornijskich bez pestek
Ciasto:
150-200 g mąki
1 żółtko
100 ml wody letniej
1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Śliwki namoczyć we wrzącej wodzie, następnie odsączyć i ostudzić. Wodę zachować do barszczu.
Ciasto: Z podanych składników przygotować ciasto, rozwałkować i pokroić na kwadraty 3x3 cm. Układać po śliwce i zlepiać po przekątnej. Gotować w lekko posolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z Barszczem czerwonym przygotowanym z dodatkiem wody od śliwek.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Meble designerskie – podkreśl styl swoich wnętrz
Aranżacja wnętrz to sztuka, która pozwala wyrazić osobowość i styl domowników. Aby każde pomieszczenie stało się wyjątkowe i funkcjonalne
SOS dla skóry atopowej - jak przygotować kąpiel, by nawilżyć i ukoić podrażnioną skórę?
Zmagasz się z problemem skóry atopowej? Zauważasz, że jest ona sucha i szorstka, jednak nie wiesz, jak łagodzić kolejne podrażnienia? Rozwiązanie jest s
Niszowe perfumy damskie- dlaczego warto w nie zainwestować?
Rynek perfumeryjny obfituje w różnorodne zapachy, a półki sklepowe są pełne masowych produktów. Jednak prawdziwe skarby znajdują się w świecie niszowy