Zupa jarzynowa z mięsem
Składniki:
1 Zupa jarzynowa WINIARY
2 kostki Bulionu grzybowego WINIARY
250 g mięsa łopatki wieprzowej
2 ziemniaki
1 mała marchew
250 g kapusty włoskiej
6 pieczarek
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 liść laurowy
pieprz
Przygotowanie:
Kostki bulionowe przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić na 6 kawałków, dodać do bulionu i gotować do miękkości z liściem laurowym. Warzywa i pieczarki oczyścić. Ziemniaki i kapustę pokroić w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki. Dodać do wywaru z ugotowanym mięsem i gotować około 15 minut. Zupę rozprowadzić wg przepisu na opakowaniu i połączyć z zawartością garnka. Gotować razem przez około 5 minut. Doprawić pieprzem i dodać natkę pietruszki.
Wartość energetyczna:
• CaÅ‚ość 1063 kcal
• 1 porcja ok. 177 kcal
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma ziemniak młody gotowanyIle kalorii ma pieczarkowa
Jak wybra? ekspres do kawy
Wersja do druku
Szukaj
Niszowe perfumy damskie- dlaczego warto w nie zainwestować?
Rynek perfumeryjny obfituje w różnorodne zapachy, a półki sklepowe są pełne masowych produktów. Jednak prawdziwe skarby znajdują się w świecie niszowy
Ekskluzywna odzież dla kobiet i mężczyzn LA FENICE - Uosobienie ponadczasowej elegancji i luksusu
W świecie mody nie brakuje elementów garderoby, które kuszą swoim wyglądem i obietnicą luksusu. Jednak prawdziwą ekskluzywność odnajdujemy w tych kreac
Ipanema Sempre Nova - hit tego lata
 Ipanema Sempre Nova to prawdziwy hit tego sezonu. Ta ekskluzywna kolekcja klapków i sandałów, której ambasadorkÄ… zostaÅ‚a kolumbijska artystka Shakira, Å
Poznaj przykładowe zabiegi stomatologiczne
Zdrowie jamy ustnej jest elementem ogólnego stanu zdrowia każdego czÅ‚owieka. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak ważna jest regularna