Kheer z mango
Składniki:
• 1/2 szklanki ryżu (najlepiej carlose)
• 3 szklanki mleka w proszku
• 1/3 szklanki cukru pudru
• 6 strąków nasiennych kardamonu, rozgniecionych
• 1/4 łyżeczki cynamonu mielonego
• 1/4 szklanki rodzynek posiekanych
• 3 duże mango, pokrojone
• 1/3 szklanki płatków migdałowych, prażonych
• 1/3 szklanki śmietanki
Jak przygotować indyjski deser Kheer?
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ryż z jabłkami przepis babciWersja do druku
Szukaj
Wakacje w Turcji — last minute dla rodzin z dziećmi
Wakacje last minute w Turcji to doskonały pomysł dla rodzin z dziećmi. Wczasy zakupione na ostatnią chwilę kosztują zazwyczaj znacznie mniej. To pozwala z
Sposób na włosy… po wakacjach
Plażowanie, kąpiele w morzu, długie wędrówki górskie lub zwiedzanie malowniczych miejsc – to tylko niektóre z aktywności, kt&oac
Jak patrzeć na świat pozytywnie
W dzisiejszych czasach, pełnych wyzwań i stresu, pozytywne myślenie może wydawać się trudne. Jednak to właśnie optymizm i pozytywne podejście do życia
Pierwszy dzień na siłowni: jak się przygotować i o czym pamiętać, aby wrócić do formy
Rozpoczęcie przygody z siłownią może być ekscytujące, ale także nieco stresujące, zwłaszcza jeśli jest to Twój pierwszy raz lub powrót p
Jak skutecznie zapobiegać zapaleniu jamy ustnej u dziecka?
Dzieci dość często doświadczają problemu procesów zapalnych w obrębie jamy ustnej. Obejmują one fragmenty błony śluzowej, ale niekiedy też całą śl