Ryba ze szpinakiem
Składniki:
1 Kostka do Smaku warzywna WINIARY
600 g szpinaku
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 cebula
4 filety z mintaja (400 g)
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
sok z cytryny
1 łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak oczyścić, wrzucić do wrzącej posolonej wody, zagotować, odsączyć. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać szpinak, smażyć przez chwilę. Doprawić pokruszoną połową Kostki warzywnej. Dodać jogurt. Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, pokruszoną połowę Kostki do smaku i koperkiem, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika, piec 20 minut. Rybę podawać na szpinaku z ziemniakami puree.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji
Jak zacząć prowadzić działalność nierejestrowaną w 2024 roku?
Pomysł założenia własnego biznesu niesie ze sobą bardzo dużo obaw, szczególnie związanych ze skomplikowanymi formalnościami, które na pocz