Przepis na marynatę do każdego rodzaju mięs, które będziemy piekli na grillu. Upieczone mięso możemy podać ze słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

Składniki:

3 łyżki sosu sojowego TaoTao,
2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili TaoTao,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki czerwonego wytrawnego wina,
5 łyżek oliwy z oliwek,
przyprawa do grilla.

Sposób przyrządzania:

Mieszamy 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu słodko-pikantnego chili, oliwę, wino, drobno posiekany czosnek oraz opakowanie przyprawy. Do powstałej marynaty wkładamy mięso (np. kotlety z karkówki) i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Pieczemy na grillu po kilkanaście minut z każdej strony, polewając podczas pieczenia mięso marynatą.

Smacznego!




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma kotlet z mielonej ryby

Wersja do druku