Mrożona tarta amaretto z lodami
Składniki:
200 g ciastek amaretto (mogą być też biszkopty lub zwykłe herbatniki)
100 g masła
1 litr lodów Carte d’Or Forest Fruit
500 g różnych owoców (malin, jagód, wiśni, truskawek, jeżyn)
Wykonanie:
Ciastka zmiksować na proszek mikserem. Masło rozpuścić i połączyć ze sproszkowanymi ciastkami. Masą tą wyłożyć dno ceramicznej formy do tart. Włożyć do zamrażalnika na 2 godziny. Lody wyjąć z zamrażalnika żeby nabrały konsystencji łatwej do rozsmarowania po tarcie (ok. 10 minut poza lodówką, ale nie mogą się zupełnie rozpuścić!). Owoce umyć, oderwać szypułki i ogonki, osuszyć. Tartę wyjąć z zamrażalnika, położyć na nich lody, posypać owocami i ponownie włożyć do zamrażalnika. Wyjąć na 10 minut przed podaniem, pokroić na porcje.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Wyjątkowa sukienka na wesele
Wesele to wyjątkowy dzień, pełen radości i magicznych chwil. Mimo że oczy wszystkich zwrócone są na Parę Młodą, to gości również powinn
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji