Po ciężkich zimowych posiłkach z przyjemnością sięgamy po lżejsze specjały. Wiosenna dieta wcale nie oznacza rezygnacji z mięs i ryb. Przeciwnie – aromatyczne pieczenie i szaszłyki są doskonałą propozycją zarówno na obiad, jak i na wczesną kolację. O czym należy pamiętać w trakcie ich przyrządzania?
O tym, by potrawy zachowały wszystkie składniki odżywcze i nie wyschły podczas pieczenia. Sposób jest prosty – należy schować je... do rękawa.

Pieczenie w rękawie marki Paclan umożliwia przyrządzanie dań bez użycia tłuszczu. Mięso lub rybę umieszczamy wewnątrz wraz w warzywami lub owocami oraz przyprawami, zamykamy rękaw za pomocą żaroodpornego klipsa i całość umieszczamy w piekarniku bądź kuchence mikrofalowej. Lekka, aromatyczna i soczysta potrawa gwarantowana! Pieczenie w rękawie to także sposób na szybkie i proste przygotowanie: folię można przyciąć na wymiar, dodatki do potraw nie rozsypują się w piekarniku, a blach czy żaroodpornych naczyń nie trzeba czyścić z uporczywych plam po tłuszczu.

Rękaw do pieczenia Paclan
długość: 4 metry (w opakowaniu klipsy wielokrotnego użytku)
cena: 6,50 zł

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Pieczony filet z łososia kalorie

Wersja do druku