Pieczony łosoś w aromatycznym uniesieniu
Niezbędne składniki:
Łosoś filet, 300 g
Świeża kolendra, 1 szt.
Oliwa z oliwek, 50 ml
Cytryna, 1szt
Przyprawy KAMIS:
Pieprz Czarny mielony
Imbir mielony
Czosnek granulowany
Bazylia
Sposób wykonania:
Łososia podzielić na dwa kawałki, posmarować oliwą, przyprawić pieprzem, imbirem, czosnkiem i bazylią. Doprawionego łososia obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Następnie owinąć świeżymi listkami kolendry, zawinąć w folię do pieczenia i piec 15 min. w tem. 180 st. Podawać z cytryną.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Wyjątkowa sukienka na wesele
Wesele to wyjątkowy dzień, pełen radości i magicznych chwil. Mimo że oczy wszystkich zwrócone są na Parę Młodą, to gości również powinn
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji