Szpinak w sosie serowym od FRoSTY
Spis treści
Autor Materiały prasowe
Nasza nowość to - Szpinak w sosie serowym w opakowaniach 300g; przyrządzony według wyjątkowego przepisu ze świeżo zebranych lekko poszatkowanych liści szpinaku z dodatkiem wyśmienitego sosu serowego. Wyrazisty smak potrawy to zasługa pleśniowego sera Gorgonzola, sprawia on, że nasz szpinak jest prawdziwą przyjemnością dla podniebienia.
Szpinak ten jest wyjątkowo delikatny w smaku i zupełnie nie przypomina "zielonej papki", którą wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Nie wymaga on specjalnego rozmrażania przed podaniem, można go bardzo szybko przygotować na patelni lub w kuchence mikrofalowej (czas około 10-15 minut). Można go podawać jako smakowitą jarzynę do różnych rybnych i mięsnych dań obiadowych lub na sposób włoski z makaronami. Średnie wartości energetyczne i odżywcze na 100 g: 329 kJ/79kcal; białko 2,6g; węglowodany 3,9g; tłuszcze 5,9g.
Cena na półce około 6 zł.
Skąd nazwa sera Gorgonzola?Nazwa sera pochodzi od nazwy włoskiej wioski leżącej w Lombardii. To stamtąd wywodzi się jego oryginalna receptura. Gorgonzola to jeden z pierwszych serów pleśniowych, był wytwarzany już w X wieku. Rodzaje Gorgonzoli:Bianco - łagodny, bardzo miękki, a nawet lejący się i prawie pozbawiony pleśniDolce - lekko ostry, gęstszy, marmurkowyPiccante - ostry, twardy, mocno przerośnięty pleśnią, o smaku korzennym
Wersja do druku
Szpinak ten jest wyjątkowo delikatny w smaku i zupełnie nie przypomina "zielonej papki", którą wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Nie wymaga on specjalnego rozmrażania przed podaniem, można go bardzo szybko przygotować na patelni lub w kuchence mikrofalowej (czas około 10-15 minut). Można go podawać jako smakowitą jarzynę do różnych rybnych i mięsnych dań obiadowych lub na sposób włoski z makaronami. Średnie wartości energetyczne i odżywcze na 100 g: 329 kJ/79kcal; białko 2,6g; węglowodany 3,9g; tłuszcze 5,9g.
Cena na półce około 6 zł.
Skąd nazwa sera Gorgonzola?Nazwa sera pochodzi od nazwy włoskiej wioski leżącej w Lombardii. To stamtąd wywodzi się jego oryginalna receptura. Gorgonzola to jeden z pierwszych serów pleśniowych, był wytwarzany już w X wieku. Rodzaje Gorgonzoli:Bianco - łagodny, bardzo miękki, a nawet lejący się i prawie pozbawiony pleśniDolce - lekko ostry, gęstszy, marmurkowyPiccante - ostry, twardy, mocno przerośnięty pleśnią, o smaku korzennym
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Wyjątkowa sukienka na wesele
Wesele to wyjątkowy dzień, pełen radości i magicznych chwil. Mimo że oczy wszystkich zwrócone są na Parę Młodą, to gości również powinn
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji