Wyborne ryby marynowane w białym winie
Składniki:
Łosoś filet 200g
Sandacz filet 200g
Pstrąg filet 200g
Włoszczyzan 1 pęczek
Białe wino 300ml
Produkty Kamis:
Ocet winny cytrynowy 200 ml
Sól morska w młynku
Pieprz czarny ziarnisty 5-8 ziarenek
Imbir mielony
Ziele angielskie 6 szt.
Liść laurowy 5 szt.
Włoszczyznę oczyścić, zalać ok 1 l wody, dodać wino, ocet cytrynowy, przyprawy i ugotować wywar. Ryby pokroić na bardzo cienkie plastry, natrzeć solą, ułożyć w kamionkowym garnku z zalać marynatą.
Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma Polędwica z dorsza gotowanaWersja do druku
Szukaj
Odczuwasz silne zmęczenie i duszność podczas aktywności fizycznej? To może być objaw poważnej choroby
Silne zmęczenie, duszność podczas wysiłku fizycznego, łatwe siniaczenie się, ciemne zabarwienie moczu w godzinach rannych oraz ogólne osłabienie m
Skrzywienie przegrody nosowej – jak wpływa na zdrowie? Jak poradzić sobie z krzywą przegrodą?
Z krzywą przegrodą nosową może zmagać się nawet połowa Polaków, choć większość o tym nie wie, bo przypadłość ta może nie dawać żadnych o
Co spakować do wakacyjnej walizki?
Lato start! Spienione fale, promienie słońca i zachwycające, piesze wycieczki z dala od cywilizacji. Uwielbiamy to! Kosmetolodzy wskazują jednak, że wakacj
Jaka jest najlepsza butelka na wodę?
Wybór odpowiedniej butelki na wodę może mieć znaczący wpływ na nasze zdrowie, komfort użytkowania oraz na środowisko. W dobie rosnącej świadomo
Meble designerskie – podkreśl styl swoich wnętrz
Aranżacja wnętrz to sztuka, która pozwala wyrazić osobowość i styl domowników. Aby każde pomieszczenie stało się wyjątkowe i funkcjonalne