Pianki Haribo zaskakujÄ… nie tylko lekkoÅ›ciÄ… sÅ‚odyczy, ale również możliwoÅ›ciÄ… wykorzystania ich jako dodatku do potraw. SÄ… wyÅ›mienitym urozmaiceniem deserów, ale również daÅ„ gorÄ…cych. Puszyste romby, kostki i kwiatuszki wnoszÄ… do potraw bogactwo pastelowych barw i nutÄ™ sÅ‚odyczy. DziÄ™ki inspirujÄ…cym przepisom, przygotowanym przez mistrza sztuki kulinarnej - Kurta Schellera możesz przekonać siÄ™ o tym we wÅ‚asnej kuchni. Suflet czekoladowy z piankami „Flowers”SkÅ‚adniki: 50 g mÄ…ki, 50 g masÅ‚a, 250 ml mleka, 4 jajka (oddzielić żółtka od biaÅ‚ek) 70 g cukru, szczypta soli, pianki Haribo „Flowers”, 50 g czekolady.CzekoladÄ™ rozpuszczamy na parze. W oddzielnym garnku, na maÅ‚ym ogniu roztapiamy masÅ‚o. CaÅ‚y czas mieszajÄ…c dodajemy kolejno mÄ…kÄ™, mleko, 4 żółtka i wczeÅ›niej roztopionÄ… czekoladÄ™.BiaÅ‚ko ubijamy na pianÄ™ z cukrem i odrobinÄ… soli. NastÄ™pnie dodajemy pianÄ™ do garnka z wczeÅ›niej przygotowanÄ… masÄ… i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.MasÄ™ wlewamy do żaroodpornych miseczek, które należy pokryć od Å›rodka cienkÄ… warstwÄ… masÅ‚a i posypać mÄ…kÄ…. Dno miseczek wykÅ‚adamy piankami i zalewamy je masÄ… czekoladowÄ…. NastÄ™pnie dekorujemy suflet piankami i wsadzamy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.Po wyjÄ™ciu sufletu z piekarnika, ostrożnie stawiamy miseczkÄ™ na talerzyku, który można udekorować kwaÅ›nymi żelkami w ksztaÅ‚cie nitek Spaghetti - Haribo „Sour Snup”.



NaleÅ›niki i racuszki z piankami „Mallow Mania”SkÅ‚adniki:150 ml mleka, 150 g mÄ…ki, 40 g cukru, biaÅ‚ko z 2 jaj, szczypta soli, masÅ‚o, pianki Haribo „Mallow Mania”.BiaÅ‚ko ubijamy z cukrem i odrobinÄ… soli na pianÄ™. Dodajemy pianÄ™ do mleka zmieszanego z mÄ…kÄ…, uzyskujÄ…c ciasto naleÅ›nikowe. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masÅ‚o. Z przygotowanego ciasta możemy przygotować tradycyjne naleÅ›niki lub okrÄ…gÅ‚e racuszki.Aby zrobić racuszki, na patelni ustawiamy okrÄ…gÅ‚e wysokie foremki, do których Å‚yżkÄ… wlewamy ciasto naleÅ›nikowe. Po kilku minutach w ciasto wtykamy pianki Haribo „Mallow Mania” i smażymy dalej przez okoÅ‚o minutÄ™. NastÄ™pnie, przy pomocy noża delikatnie oddzielamy racuchy od foremki, przekÅ‚adamy je do brytfanki i wsadzamy na okoÅ‚o 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.Amatorzy cienkiego ciasta mogÄ… usmażyć tradycyjny, cienki naleÅ›nik. Po zdjÄ™ciu z patelni ukÅ‚adamy na nim pianki i zawijamy. Tak przygotowany rulonik, ozdobiony z wierzchu piankami, również wkÅ‚adamy na okoÅ‚o 5 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.Po wyjÄ™ciu racuszków i naleÅ›ników z piekarnika ukÅ‚adamy je na talerzu, który można udekorować kroplami rozpuszczonej czekolady i kolorowymi żelkami Haribo „Beerentraum” i „Color-Rado”.



PolÄ™dwica cielÄ™ca z cytrynÄ… z piankami „Chamallows Barbecue”SkÅ‚adniki: 200g cielÄ™ciny pokrojonej w nieduże kawaÅ‚ki, 200 g warzyw (por, seler, cebula, pieczarki, marchew), 150 ml Å›mietany 22%, pół kieliszka biaÅ‚ego wina, skórka otarta z cytryny, pianki Haribo „Chamallows Barbecue”, olej, pieprz i sól do smaku.Warzywa – pora, selera, cebulÄ™ i marchewkÄ™ - siekamy w kostki i obsmażamy na patelni na oleju. Po kilku minutach przesmażone warzywa polewamy biaÅ‚ym winem. NastÄ™pnie, caÅ‚y czas mieszajÄ…c, powoli dodajemy Å›mietanÄ™.KawaÅ‚ki miÄ™sa lekko ubijamy, tak żeby przybraÅ‚y formÄ™ maÅ‚ych kotlecików. UkÅ‚adamy je na patelni, nastÄ™pnie przykrywamy warzywami i polewamy sosem. Smażymy przez okoÅ‚o 10 minut. Doprawiamy do smaku solÄ… i pieprzem.W miÄ™dzyczasie pianki Haribo „Chamallows Barbecue” ukÅ‚adamy na brytfance i wkÅ‚adamy na 2 minuty do rozgrzanego piekarnika.Kiedy miÄ™so jest już gotowe ukÅ‚adamy je na talerzu, przykrywajÄ…c pierzynkÄ… z warzyw. CaÅ‚ość posypujemy skórkÄ… otartÄ… z cytryny. Obok ukÅ‚adamy gorÄ…ce pianki Haribo „Chamallows Barbecue”.



Kurczak w sosie curry z kolorowymi piankami HariboSkÅ‚adniki: pierÅ› z kurczaka, 80 g warzyw: (seler, czerwona cebula, marchew, zÄ…bek czosnku) 2 Å‚yżki Å›mietany 22%, pianki Haribo „Flowers”, kurkuma, kilka listków curry, oliwa, sól i pieprz do smaku.Selera i pora siekamy na cienkie paseczki, cebulÄ™ w półtalarki, a marchewkÄ™ w plasterki. CebulÄ™ z czosnkiem podsmażamy na oliwie w Å›redniej wielkoÅ›ci garnku. Kiedy cebula siÄ™ zeszkli dodajemy pokrojonego w Å›redniej wielkoÅ›ci kostki kurczaka. NastÄ™pnie dorzucamy warzywa i dolewamy trochÄ™ wody. Po okoÅ‚o 5 minutach dodajemy Å›mietanÄ™, przyprawiamy potrawÄ™ kurkumÄ…, listkami curry, sola i pieprzem. Danie gotujemy na wolnym ogniu przez 10 – 15 minut. NastÄ™pnie wykÅ‚adamy kurczaka z warzywami na gÅ‚Ä™boki talerz i polewamy sosem. CaÅ‚ość posypujemy pokrojonymi na drobne kawaÅ‚ki piankami Haribo „Flowers”.




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Makaron spaghetti ugotowany ile waży
Ile kalorii ma cukinia smażona na maśle
Ile kalorii ma cebula smażona
Ile kalorii majÄ… pieczarki gotowane

Wersja do druku