Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz frytki z warzyw. Cuda w kuchni to zbiór przepisów i porad, jak przygotować proste i pyszne dania ze składników, które akurat mamy pod ręką: z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, podstawowych owoców i warzyw, resztek sera czy mrożonek.

 

Ta książka oparta na autentycznych przeżyciach mojej dużej rodziny, okraszona zdjÄ™ciami z naszych telefonów. Z kreatywnymi przepisami na cuda z resztek i prostych skÅ‚adników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można Å‚atwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na Å‚Ä…ce lub w ogrodzie. Do tego garść pomysÅ‚ów na jadalne prezenty, ekologiczne Å›rodki czystoÅ›ci czy organizacjÄ™ letniego przyjÄ™cia. Wszystkie do wykorzystania nie tylko w czasie pandemii! Z radoÅ›ciÄ… oddajÄ™ w wasze rÄ™ce książkÄ™, dziÄ™ki której na wÅ‚asnym stole sprawdzicie, jak niewiele trzeba, by z pustej lodówki wyczarować smaczne dania dla caÅ‚ej rodziny. 

 

KATARZYNA BOSACKA, dziennikarka telewizyjna i prasowa. PracÄ™ zawodowÄ… zaczynaÅ‚a w „Wysokich Obcasach”, potem przez lata prowadziÅ‚a programy „Wiem, co jem” i „Wiem, co kupujÄ™” w TVN Style. Prywatnie szczęśliwa żona, mama czwórki dzieci i wÅ‚aÅ›cicielka psa o kulinarnym imieniu Brownie, który byle czego do pyska nie bierze.

 

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma ser camembert-light
Ile kalorii ma kubuÅ›
Ile kalorii ma brie
Ile kalorii ma biały ser

Wersja do druku