Jesienne gofry orkiszowo – dyniowe z gruszką
Spis treści
Autor
Sezon dyniowy w pełni, warto więc wprowadzić to wyjątkowe warzywo do codziennego, jesiennego menu. Oprócz tradycyjnej dyniowej zupy czy dyniowych przecierów, z pewnością podniebienia małych i dużych smakoszy podbiją chrupiące gofry orkiszowo – dyniowe, które można serwować na śniadanie lub podwieczorek z dowolnymi dodatkami. Gofry mogą stać się również chrupiącym dodatkiem do kremowych zup, lub dipów. Są też idealną przekąską dla najmłodszych domowników, można je serwować maluchom już od pierwszego roku życia.

Holle.pl
Składniki na ok 12 gofrów:
- 150 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału
- 50 g kaszki orkiszowej pełnoziarnistej Holle
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 jajka
- 100 ml mleka
- 150 g puree z dyni
- 125 g przecieru z gruszki Holle (1 słoiczek)
- 4 łyżki oleju
Przygotowanie:
W jednej misce ubić jaja na pianę, dodać do nich resztę mokrych składników: mleko, przecier z gruszki, puree z dyni, olej i delikatnie wymieszać. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę i proszek do pieczenia, a następnie przesiać. Połączyć zawartość obu misek i dokładnie wymieszać na jednolite lejące się ciasto gofrowe. Porcję gotowego ciasta wlewać na rozgrzaną gofrownicę wysmarowaną tłuszczem. Piec do zarumienienia.
Smacznego!
Wersja do druku

Holle.pl
Składniki na ok 12 gofrów:
- 150 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału
- 50 g kaszki orkiszowej pełnoziarnistej Holle
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 jajka
- 100 ml mleka
- 150 g puree z dyni
- 125 g przecieru z gruszki Holle (1 słoiczek)
- 4 łyżki oleju
Przygotowanie:
W jednej misce ubić jaja na pianę, dodać do nich resztę mokrych składników: mleko, przecier z gruszki, puree z dyni, olej i delikatnie wymieszać. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę i proszek do pieczenia, a następnie przesiać. Połączyć zawartość obu misek i dokładnie wymieszać na jednolite lejące się ciasto gofrowe. Porcję gotowego ciasta wlewać na rozgrzaną gofrownicę wysmarowaną tłuszczem. Piec do zarumienienia.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Actimel Truskawkowy kcalWersja do druku
Szukaj
Dlaczego warto kupić buty jesienne przed sezonem?
W każdej kobiecej garderobie powinno znaleźć się kilka par butów. Najlepiej różnego rodzaju, aby dopasować je do okazji, a także pogody. W
Chcesz prowadzić sklep z butami? Znajdź dobrą hurtownię!
Sprzedaż online z roku na rok zyskuje na popularności. Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób decyduje się na sklep internetowy. Chcesz prowadzić
Biuro podróży Kraków - wycieczka na wyspy Tahiti, Galapagos
Biuro podróży to firma, która pomaga ludziom planować wakacje. Jest ważną częścią branży turystycznej, ponieważ pomaga ludziom odkrywać
Czym są śniegowce? Do czego ich użyć?
Różnego typu obuwia, jakie zostało zaprojektowane kiedykolwiek, jedynie po to, aby było życie łatwiejsze jest bardzo wiele. Jednym z takich but&oacu
Wybierz odpowiedni strój kąpielowy na plażę i na basen - czyli wakacyjny must have
Kostium kąpielowy to absolutny must have na wakacjach i to niezależnie od tego, gdzie się wybieramy, czy tego jaką mamy sylwetkę. Upały potrafią mocno do