Dziecięce imprezy często stanowią problem dla rodziców. Jakie zabawy przyszykować, jak zorganizować bezpieczne przyjęcie, czym zainteresować najmłodszych i, wreszcie, jakie menu stworzyć? Pytań jest wiele, a odpowiedzi wcale nie pojawiają się same. Zwłaszcza w kwestii jadłospisu. Dzieci często mają problem z jedzeniem i nie są fanami wykwintnych smakołyków. Dlatego, żeby mieć pewność, że wszyscy goście wyjdą z naszej imprezy najedzeni, warto wykreować dania maksymalnie uniwersalne i ukochane przez młodych ludzi. Oto trzy pomysły na hitowe przekąski.

Pizza dobra na wszystko

Niezastąpiona, uwielbiana przez wszystkich – niezależnie od wieku, zasobności portfela i pochodzenia. Pizza, bo o niej mowa, to jedno z najpopularniejszych dań na świecie. I nie należy się temu dziwić. Jest prosta w przygotowaniu, tania i uniwersalna. W zależności od potrzeb i gustu można położyć na niej dowolne składniki. Ostatnio rosnącą popularnością cieszą się nawet te na słodko! Nic dziwnego, że kochają ją także najmłodsi. Żeby zapewnić dzieciakom dostęp do świeżej i pysznej pizzy, można stworzyć ją samodzielnie we własnej kuchni lub zamówić w sprawdzonym, zaufanym miejscu. Pizzy w Warszawie jest dzisiaj tak dużo, że każdy znajdzie taką, która przypadnie mu do gustu. Warto wybierać lokale, które cieszą się dużym powodzeniem klientów. To pewność, że trafimy na naprawdę dobry wyrób. Sprawdzona pizzeria w Warszawie to m.in. lokal sieci Dominium. Duży wybór dań i atrakcyjne ceny to gwarancja, że każdy mały gość znajdzie tutaj swój ulubiony przysmak.

Suszonki dla zdrowia

Wśród rodziców panuje przekonanie, że trudno jest połączyć świetny smak i zdrową przekąskę. Nic bardziej mylnego. Dbanie o zdrowie stało się dzisiaj tak powszechne, że producenci dosłownie ścigają się w dostarczeniu nam wysokiej jakości, smacznych produktów, które będą pełnić dwie funkcje jednocześnie. To właśnie takich smakołyków powinniśmy dostarczyć małym gościom. Świetnie sprawdzą się domowej roboty, pieczone frytki z batatów czy zapiekanki z warzywami. Zamiast tradycyjnych chipsów postawmy na stole suszone, warzywne kąski lub pokrojone w kostkę jabłka i banany. Do tego kolorowe, papierowe talerzyki i uczta gotowa!

Woda zdrowia doda!

Na koniec pora dobrać napoje. Zrezygnujmy z gazowanych, koloryzowanych przysmaków, które zawierają masę cukru i sztucznych dodatków. Zamiast nich wybierajmy raczej zdrowe soki i wodę, którą – specjalnie dla malców – możemy aromatyzować cytryną, pomarańczami i miętą. Tutaj właściwie nie ma ograniczeń. W dzbanku mogą pływać dowolne owoce, które nie tylko dodadzą napojom aromatu, ale będą również pięknie się prezentować. Taki kolorowy stół to gwarancja dobrej zabawy dla wszystkich. Zarówno małych, jak i większych gości. Dobra pizzeria w Warszawie, suszone warzywa i owoce oraz wielobarwne, domowej roboty napitki to podstawa dziecięcego menu.


Podobne artykuły:


DRUKUJ