Wiosna to idealny czas na oczyszczanie organizmu. Warto to robić nie tylko z powodu mijającej zimy, a co za tym idzie – nagromadzenia w powietrzu i naszych organizmach smogu, metali ciężkich i obciążenia cięższymi potrawami. Zimą jest czas na odpoczynek, spoczynek, otulenie się kocem i rozgrzewające, uziemiające posiłki. Kiedy jednak zaczyna się robić coraz cieplej, ciała same dają znak, że już czas rozruszać się – fizycznie na zewnątrz oraz od środka! Picie yerba mate bardzo w tym procesie pomaga!

Yerba Mate Green Detox

Ostrokrzew paragwajski to roślina o wszechstronnych właściwościach. Pozwala doładować organizm energią (alkaloidy ksantynowe), kompleksem witamin i minerałów, odświeżyć i odmłodzić (antyoksydanty), a także rozluźnić oraz poprawić metabolizm (saponiny). Te i wiele więcej związków czynnych zawartych w yerba mate, oczyszczają organizm ze złogów, toksyn, zanieczyszczeń środowiskowych, które wdychamy wraz z powietrzem i z tego, co zjadamy w nadmiarze lub co jest po prostu niezdrowe, ciężkostrawne, tłuste.

Yerba Mate Green to z kolei zupełnie organiczna i certyfikowana marka yerbowa, zapewniająca wysokie stężenie tych dobroczynnych substancji w listkach ostrokrzewu. Dzięki dbałości o wzrost rośliny, proces produkcyjny i suszenie gorącym powietrzem, otrzymujemy yerba mate delikatną, subtelnie goryczkową i soczyście zieloną. Świeżość, moc i zdrowie w jednym! A w Mate Green Detox znajdziemy ponadto zioła, zwiększające działanie oczyszczające naparu z ostrokrzewu.

Powitaj wiosnę z Yerba Mate Green Detox

W Mate Green Detox znajdziemy zatem liście pokrzywy oraz melisy. Te dwa regionalne zioła, o aromatycznym zapachu leśnej kniei i cytrusów, mają za zadanie poprawić krążenie krwi, oczyszczając ją, wzmocnić pracę trzustki, pobudzić wydzielanie soku żołądkowego oraz żółci. Zioła te świetnie poprawiają odporność, przemianę materii, nieznacznie obniżają ciśnienie krwi oraz uspokajają – szczególnie melisa. Wraz z relaksującymi saponinami w yerba mate, napar Mate Green Detox, jest więc delikatny w działaniu i będzie sprawdzał się o różnych porach dnia. Najlepiej napić się tej yerby ok. 30 minut przed posiłkiem i cieszyć sprawnym, gotowym na wiosnę układem pokarmowym.


Podobne artykuły:


DRUKUJ