Opinie o garnkach Philipiak – skąd ten zachwyt?
Rodzinna tradycja
Zaczęło się zupełnie niewinnie. Jak opowiada współwłaściciel firmy Fulvio Garavaglia – firmę założył jego ojciec Batista. Po zakończeniu II Wojny Światowej postanowił on zamienić swój niewielki sklep z artykułami metalowymi na fabrykę naczyń. Początkowo rodzina Garavaglia zajmowała się samodzielnie wytwarzaniem wysokogatunkowych, artystycznych naczyń. Jednak w 1967 roku, na skutek rosnącego zapotrzebowania na mediolańskie naczynia, wybudowano na obrzeżach Mediolanu fabrykę – w tej właśnie fabryce produkcja trwa do dziś.
Podczas gdy fabryka i technologie w niej wykorzystywane ciągle ewoluowały, aby nadążyć za najbardziej nowoczesnymi metodami produkcji, jedno się nie zmieniło wcale – nadal każde naczynie, każdy garnek oraz każdy zestaw produkowany jest z taką samą dbałością o jakość i szczegóły, niezmiennie łącząc w sobie artystyczne piękno z nowoczesnymi technikami wytwarzania. Nic więc w tym dziwnego, że niełatwo znaleźć negatywne opinie o garnkach Philipiak.
Polsko-włoska fuzja
Przełomowy dla rodziny Garavaglia i ich firmy okazał się rok 2001. Wtedy to właśnie naczynia tej firmy odkrył Tomasz Filipiak. Zachwycony jakością postanowił przedstawić mediolańską firmę całemu światu. Tak oto, panowie Garavaglia i Filipiak stworzyli nową markę – Philipiak Milano 1967. Od tego momentu znak firmowy Philipiak Milano zaczął być utożsamiany z luksusem oraz najwyższą światową jakością.
Obecnie firma Philipiak to nie tylko znany producent garnków. Jak można przeczytać na stronie https://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak , firma ta ma w swojej bogatej ofercie także noże, sztućce a nawet wysokiej jakości porcelanę. Elegancja tych naczyń, dbałość o szczegóły i przede wszystkim – ponadstandardowa jakość wyrobów, sprawiają, że markę tę chętnie promują najbardziej znane światowe i polskie nazwiska.
Jakość i zdrowie
Co składa się na popularność garnków Philipiak i opinie o nich? Ich użytkowników zachwycają przede wszystkim liczne możliwości zdrowego przygotowywania posiłków. W naczyniach mediolańskiej firmy można (i warto) gotować bez dodatku soli, wody oraz niezdrowych tłuszczy. Przygotowywanie zdrowych dań przebiega szybko i prosto.
Naczynia te wykonywane są z satynowanej stali. Pozwala to na uzyskanie garnków o wysokiej odporności na odpryskiwanie oraz zarysowania. Dzięki tej metodzie są to przedmioty na lata. Produkty firmy Philipiak doskonale nadają się do używania na każdym rodzaju kuchenki – od gazowych, poprzez elektrycznych aż po indukcyjne. Grube dno sprawia, że ściany naczyń nagrzewają się równomiernie a samo naczynie wyjątkowo długo utrzymuje temperaturę, co pozwala na zmniejszenie kosztów energii koniecznej w procesie gotowania.
Philipiak Milano 1967 doskonale łączy to, co we współczesnym świecie najważniejsze – tradycję, jakość oraz zdrowie.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z