"Kuchnia naturalna" to książka kucharska i poradnik autorstwa Małgorzaty Puzio. Czytelnicy znajdą w niej ponad 100 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy, z których każdą można przygotować na bazie naturalnych składników. Książka ukaże się 19 marca nakładem Wydawnictwa Burda Książki (dawniej G+J Książki).
Małgorzata Puzio jest autorką licznych książek kulinarnych i znaną promotorką żywności ekologicznej i zdrowego żywienia. Tym razem przygotowała dla swoich czytelników ponad 100 propozycji smakowitych potraw. Te proste, autorskie przepisy przekonają każdego, że zdrowe odżywianie jest w dzisiejszych czasach nie tylko koniecznością, ale i przyjemnością.
„Kuchnia naturalna” jest czymÅ› wiÄ™cej niż standardowÄ… książkÄ… kucharskÄ…. Autorka radzi, jak z ogólnodostÄ™pnych, niedrogich i naturalnych produktów przyrzÄ…dzać potrawy dla caÅ‚ej rodziny oraz podpowiada, jak dobierać dania do pory dnia i roku, wsÅ‚uchać siÄ™ w swój zegar biologiczny i odżywiać w harmonii z wÅ‚asnym organizmem. Dodatkowo w części zatytuÅ‚owanej „Szczypta wiedzy’ MaÅ‚gorzata Puzio zawarÅ‚a najważniejsze informacje o wykorzystywanych w swojej kuchni produktach i tym, w jaki sposób je przyrzÄ…dzać, aby wydobyć z nich to, co najcenniejsze. W  dziale „Dobre rady” znalazÅ‚y siÄ™ różnego rodzaju kulinarne wskazówki i sprawdzone patenty prostej, domowej kuchni. Z kolei w „Improwizacjach kulinarnych” autorka sugeruje kolejne pomysÅ‚y na dania podobne do przepisów zaprezentowanych w pierwszej części książki.
Puść wodze wyobraźni kulinarnej i nie bój siÄ™ zaszaleć na wÅ‚asnym talerzu! – radzi MaÅ‚gorzata Puzio wszystkim paniom (i panom) domu.

MaÅ‚gorzata Puzio-MiÄ™kus – autorka wielu książek kulinarnych („Kuchnia Polska”, „Domowy wypiek chleba”, „Grill na wiele sposobów”, „Kuchnia żydowska”, „Kuchnia grecka”). Promotorka naturalnej , nie przetworzonej żywnoÅ›ci. Znana telewidzom TVP z gotowania na żywo w programach „Pytanie na Å›niadanie” i „Kawa czy herbata” oraz z wÅ‚asnego programu kulinarnego „Mazowieckie smaki i smaczki”. Od lat zwiÄ…zana ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia, wyróżniona w 2010 przez Ministra Rolnictwa za promowanie żywnoÅ›ci polskiej w mediach w kraju i za granicÄ… w projekcie „Poznaj DobrÄ… Å»ywność”. Prywatnie mama dorosÅ‚ej już córki i zbuntowanego, ciÄ…gle gÅ‚odnego syna, nastolatka. Z zawodu jest aktorkÄ…, zagraÅ‚a w wielu serialach, ale jak sama twierdzi: to nieÅ‚atwy kawaÅ‚ek chleba, czasem lepiej go sobie upiec samemu.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku