Zimowa aura może okazać się istnym wyzwaniem dla zdrowia i odporności wielu z nas. Śniegi, ostre wiatry i mrozy, w połączeniu z dużymi wahaniami temperatur powietrza, sprzyjają obniżeniu naszej naturalnej odporności. Organizmowi nie służy także nadmierne przegrzanie lub wyziębienie.
Jak się wzmocnić, aby w dobrej formie przetrwać zimę? Poza przestrzeganiem podstawowych zasad zdrowia, czyli: stosowaniem zróżnicowanej i wartościowej diety, w miarę możliwości regularną aktywnością fizyczną, ograniczeniem picia kawy, regeneracją organizmu w trakcie przynajmniej ośmiogodzinnego snu, warto sięgnąć po preparaty, które wspomogą pracę organizmu w okresie zimowym.





PROBIOTYK GAL
jest suplementem diety naturalnie chroniącym i wzmacniającym układ pokarmowy całej rodziny. Zawiera unikalną, specjalnie wyselekcjonowaną kompozycję żywych kultur bakterii probiotycznych ze szczepów: Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus oraz Lactobacillus plantarum, dzięki czemu wspomaga naturalną odporność organizmu oraz utrzymanie prawidłowej mikroflory układu pokarmowego. Recepturę wzbogacono we Fruktooligosacharydy, które stanowią źródło energii potrzebnej do rozwoju zawartych w preparacie bakterii probiotycznych, dzięki czemu pozostają one dłużej aktywne w przewodzie pokarmowym. Preparat polecany jest wspomagająco w trakcie i po antybiotykoterapii oraz w zaburzeniach pracy układu pokarmowego (np. zaparcia).





Nie ma to jak stare, sprawdzone trany, które od pokoleń wspomagają odporność organizmu, zarówno u najmłodszych, jak i najstarszych członków rodziny! W ofercie firmy GAL znajduje się szeroka gama tranów w płynie o różnych aromatach, np. TRAN NORWESKI W PŁYNIE O AROMACIE CYTRYNOWYM GAL (przygotowany na bazie wysokiej jakości oleju z wątroby dorsza, który jest poławiany w czystych wodach Norwegii). W zależności od potrzeb w bogatej ofercie znajdziemy także TRANY W KAPSUŁKACH GAL, dostępne w mniejszych i większych opakowaniach. Jak wiadomo, trany to skarbnica cennych dla naszego organizmu substancji, m.in.: witaminy A – odpowiedzialnej za prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i witaminy D – pomagającej w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz regulującej gospodarkę wapniowo-fosforową. Stanowią także źródło Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych Omega-3 (EPA i DHA). Oba kwasy: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA), są niezwykle ważne dla zdrowia każdego organizmu - przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, utrzymania prawidłowego poziomu trójglicerydów i ciśnienia krwi.



Najmłodsi członkowie rodziny również znajdą coś dla siebie w ofercie firmy Gal. Z myślą o nich opracowano recepturę owocowych żelków GALUSI. Żelki polecane są szczególnie w okresach wzmożonej aktywności fizycznej i intelektualnej oraz pomocniczo w czasie obniżonej odporności organizmu. Zawierają witaminy z grupy B (ryboflawinę, kwas pantotenowy, kwas foliowy, niacynę, witaminę B12), witaminy A, D, E oraz rutynę i cynk. Kompleksowy skład żelków pomaga utrzymać prawidłowy rozwój układu kostnego i nerwowego, co ma znaczenie szczególnie w okresie wzrostu młodego organizmu. Preparat został dodatkowo wzbogacony w cynk, dzięki czemu wspiera naturalne mechanizmy obronne organizmu dziecka w tzw. „okresach przesilenia”. Dzięki pysznemu smakowi i przyjaznej postaci żelowych misiów, chętnie sięgną po niego nawet najbardziej wybredne maluchy.

GALUSIE można stosować już od 3. roku życia. Zalecane spożycie „raz dziennie” sprawia, że opakowanie 250 g. żelków wystarczyć może na półtora miesiąca.
__________________________________________________________________
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.




Podobne artykuły:


DRUKUJ