Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepÅ‚o – jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dziÄ™ki Sosom do warzyw na ciepÅ‚o Knorr nabiorÄ… one zupeÅ‚nie nowego charakteru.

Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzajÄ… siÄ™ w poÅ‚Ä…czeniu ze Å›wieżymi, jak i mrożonymi warzywami. PachnÄ…ce zioÅ‚ami, idealnie doprawione – Twoje warzywa jeszcze nigdy nie byÅ‚y tak smaczne.

Kurczak w sosie musztardowym ze szpinakiem
Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 3-5
 

Składniki:


•       ½ kg Å›wieżego lub mrożonego szpinaku
•       1 opakowanie Sosu do warzyw na ciepÅ‚o do szpinaku czosnkowo-serowego Knorr 

•       30 dag filetów z kurczaka 

•       100 ml Å›mietany 18%  

•       1 zÄ…bek czosnku  

•       2 Å‚yżki masÅ‚a lub margaryny

•       2 Å‚yżki musztardy francuskiej 
 


Sposób przygotowania:

1.     Mrożony szpinak rozmroź i pozbÄ…dź siÄ™ nadmiaru wody. Åšwieży szpinak dokÅ‚adnie umyj. 

2.     Na rozgrzanej patelni z masÅ‚em lub margarynÄ… zeszklij posiekany czosnek. Kurczaka podziel na duże kawaÅ‚ki i smaż razem z czosnkiem. 

3.     Do wysmażonego kurczaka dodaj szpinak i smaż jeszcze 1 minutÄ™.

4.     Sos do warzyw na ciepÅ‚o Knorr wymieszaj ze Å›mietanÄ… i musztardÄ…. Dodaj sos do kurczaka i szpinaku. DokÅ‚adnie wymieszaj i zagotuj.
 


Rada: Kurczak w sosie musztardowym dobrze smakuje z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. 
 
 
 
 
 
  
źródło: www.przepisy.pl


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma Polędwica z dorsza gotowana

Wersja do druku