Co może wyjść z połączenia jedzenia, duchowości i miłości? Zgrabna recepta na życie, podana w prosty i ujmujący serce sposób. Miłość, Bóg i kuchnia francuska to historia Jamesa, który doświadcza bardzo nieoczekiwanego rozstania z kobietą.
 To dopiero poczÄ…tek historii, ponieważ James znajduje siÄ™ w przyjemnym pensjonacie w uroczej miejscowoÅ›ci niedaleko Toronto, a na dodatek spotyka na swojej drodze niesamowitego czÅ‚owieka – francuskiego kucharza, który równie lekko jak wyÅ›mienite dania serwuje lekcje o miÅ‚oÅ›ci i duchowoÅ›ci.

W ten sposób rozpoczyna się niebywały proces transformacji, podczas której James przygląda się swoim przeszłym związkom, pozbywa się negatywnych wzorców oraz uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce.

Recepta tego wyjątkowego szefa kuchni jest prosta: jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja.

To wyjÄ…tkowa, Å‚atwa w odbiorze powieść, która Å‚Ä…czy w sobie to, co najlepsze i najważniejsze… francuskÄ… sztukÄ™ jedzenia, miÅ‚ość i duchowość. Podpowie także, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim we wÅ‚asnym życiu. To recepta na życie przekazana w bardzo osobisty sposób, który trafi do każdego.

Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie!

Więcej o książce na stronie www.illuminatio.pl


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku