No i doczekaliśmy się! Zazieleniło się wokół, nie tylko na ulicach i w parkach, ale też na straganach i w przydomowych ogródkach. Nareszcie świeże warzywa i owoce są na wyciągnięcie ręki. Warto dobrze wykorzystać wiosenny czas i wprowadzić do swojego jadłospisu więcej witaminowych smakołyków. A jak zrobić to smacznie i z pomysłem? Radzą szefowie kuchni Knorr!
Sałatka z szynką i pomarańczą

czas przygotowania: 50 minut
ilość porcji: 3-5

Składniki:
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego Knorr
- 2 pomarańcze
- 20 dag ryżu
- 20 dag wędzonej szynki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 3 łyżki oliwy
- natka pietruszki

Przygotowanie:
1. Ugotuj ryż i pozostaw do wychłodzenia.
2. Obraną pomarańczę pokrój w plastry, kukurydzę odsącz, a fasolę przepłucz wodą. Pokrój szynkę w drobną kostkę.
3. Przygotuj Sos sałatkowy Knorr, dodając wodę, a następnie oliwę.
4. Wymieszaj wszystkie składniki i polej sosem.
5. Kilka plastrów pomarańczy oraz natkę pietruszki wykorzystaj do ozdoby.

źródło: www.przepisy.pl


Podobne artykuły:

Plaster cebuli kcal
Jesiotr wędzony wartości odżywcze

DRUKUJ