Roladki po florencku z sosem serowym
Spis treści
Autor
Czeka Cię romantyczna kolacja we dwoje oraz przygotowanie owej kolacji, a kompletnie nie masz pomysłu na to co przygotować? No to podpowiemy...może coś, soczystego z nutką sera i czosnku ... To proponujemy roladki po florencku z sosem serowym :)

Roladki po florencku z sosem serowym
Składniki:
- piersi z kurczaka (2 sztuki po ok. 130 g)
- 2 łyżki szpinaku rozdrobnionego mrożonego
- 2 plasterki sera żółtego typu gouda
- 2 plasterki szynki konserwowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 150 ml białego wytrawnego wina
- Sos serowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć
z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować nim filety. Na wierzch położyć po plasterku sera oraz szynki i ciasno zwinąć. Spiąć wykałaczkami i usmażyć na złoty kolor na oleju z obu stron. Następnie podlać winem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 8-10 minut. Gotowe roladki pokroić w grube plastry, wyłożyć na talerz i polać Sosem serowym Tarsmak. Podawać z białym ryżem lub puree ziemniaczanym.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Ile kalorii ma wino czerwone wytrawne
Plaster cebuli kcal
Wersja do druku

Roladki po florencku z sosem serowym
Składniki:
- piersi z kurczaka (2 sztuki po ok. 130 g)
- 2 łyżki szpinaku rozdrobnionego mrożonego
- 2 plasterki sera żółtego typu gouda
- 2 plasterki szynki konserwowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 150 ml białego wytrawnego wina
- Sos serowy Tarsmak
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć
z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i posmarować nim filety. Na wierzch położyć po plasterku sera oraz szynki i ciasno zwinąć. Spiąć wykałaczkami i usmażyć na złoty kolor na oleju z obu stron. Następnie podlać winem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 8-10 minut. Gotowe roladki pokroić w grube plastry, wyłożyć na talerz i polać Sosem serowym Tarsmak. Podawać z białym ryżem lub puree ziemniaczanym.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma pierś z kurczakaIle kalorii ma wino czerwone wytrawne
Plaster cebuli kcal
Wersja do druku
Szukaj
Grecja -idealny kierunek na wakacje marzeń
Słoneczne plaże, bogata historia, malownicze wyspy oraz znakomita kuchnia ? to tylko niektóre powody, dla których Grecja co roku przyciąga miliony turystó
Korzyści korzystania z kołdry puchowej 200x220 cm
Kołdry puchowe wciąż są bardzo często kupowane przez użytkowników w różnym wieku. Mają mnóstwo zalet, które zapewniają zdro
Subtelność z wyrafinowanym charakterem - mgiełka Sorvella Perfume Miss Baccarat
MGIEŁKI ZAPACHOWE TO DOSKONAŁA ALTERNATYWA DLA TRADYCYJNYCH PERFUM, SZCZEGÓLNIE WIOSNĄ I LATEM. SĄ OD NICH LŻEJSZE I MOŻNA JE APLIKOWAĆ NA CIAŁO
Zegarki które zmieniły historię
Zegarki Breitling to nie tylko narzędzia do pomiaru czasu, ale prawdziwe dzieła sztuki, które zmieniły historię zegarmistrzostwa. Te luksusowe czasom