Przepis na domowego hamburgera – apetyczny wariant fastfoodowego przysmaku, który z Å‚atwoÅ›ciÄ… możecie przygotować we wÅ‚asnej kuchni.
Domowy hamburger z sosem Tarsmak
Składniki:
- 2 bułki do hamburgerów
- 200 g mięsa wołowego mielonego
- 2 plastry sera żółtego
- 2 grube plasterki pomidora
- 1 maÅ‚a biaÅ‚a cebula                                              
- 4 liÅ›cie saÅ‚aty     
- 2 plasterki czerwonej cebuli        
- 4-6 plasterków ogórka konserwowego         
- 1 płaska łyżka musztardy
- Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Do miÄ™sa dodać pokrojonÄ… w drobnÄ… kostkÄ™ cebulÄ™, musztardÄ™, doprawić do smaku solÄ…, pieprzem i dokÅ‚adnie wmieszać (wyrobić) rÄ™kÄ…. Uformować dwa okrÄ…gÅ‚e, pÅ‚askie kotlety wielkoÅ›ci buÅ‚ki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka iloÅ›ciÄ… oleju. BuÅ‚ki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na  gorÄ…ce połówki buÅ‚ek poÅ‚ożyć plasterki sera, gorÄ…ce kotlety, saÅ‚atÄ™, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugÄ… połówka buÅ‚ki. Można podawać z frytkami.





Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii majÄ… kotlety mielone
Ile kalorii ma kotlet z mielonej ryby

Wersja do druku