Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Fot. MiędzybrodzkieMakarony
Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami
Składniki:
- makaron łazanka - 250g
- kapusta kiszona - 500g
- grzyby suszone -50g
- cebula średnia - 2 szt.
- masło - 2 łyżki
- pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma kiszona kapustaWersja do druku
Szukaj
Co jeść, a czego nie jeść przy zespole jelita drażliwego?
Zespół jelita drażliwego to przewlekłe schorzenie układu pokarmowego, które wpływa na jakość życia u wielu osób. Objawy, takie jak
Liposukcja z perspektywy czasu. Przegląd długoterminowych efektów zabiegu
Wiadomo, że liposukcja potrafi błyskawicznie odmienić sylwetkę. Efekty są widoczne niemal od razu. Jednak czy to rozwiązanie na lata? Sprawdzamy, jak zmie
Poduszka pod łokieć – mały detal, wielki komfort w pracy stylistki paznokci
Praca stylistki paznokci to nie tylko kreatywność i precyzja, ale także długie godziny spędzone przy biurku. Każda profesjonalistka wie, jak ważne
Po co nam kwasy omega-3? – Korzyści zdrowotne i rola w diecie
Kwasy omega-3 to niezbędne tłuszcze, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia. Choć organizm ludzki nie jest w stanie ich samodzielnie wytw
Wiosenna pielęgnacja z „efektem wow”
Kwiecień i maj to czas, kiedy chcemy wyglądać fenomenalnie. Nadchodzące Święta, plenerowe spotkania z przyjaciółmi i wspólne wyjazdy motywu