Kuchnia jest sercem naszego domu, to tutaj spędzamy większość czasu chcąc uraczyć naszych domowników pysznymi oraz atrakcyjnie przyrządzonymi potrawami. W sezonie jesienno-zimowym na stołach królują pyszne, treściwe i sycące dania, których aromat przywołuje minione lato.

Niekiedy wydaje się, że przygotowanie pożywnych posiłków jest pracochłonne i wymaga od nas sporej dawki cierpliwości. Nic bardziej mylnego, przyjemnym i prostym sposobem na umilenie czasu w kuchni jest sięgnięcie po przepisy na dania jednogarnkowe. Dziś prezentujemy przepis na


Gulasz wołowy z chilli i sosem sojowym Kikkoman
Składniki:
- 150 g ryżu basmati
- 2 czerwone cebule
- 2 marchewki
- 60 g polędwicy wołowej cienko pokrojonej w paski
- 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
- 100 ml bulionu
- pół papryczki chilli
- 115 g szpinaku
- 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki


Ugotuj ryż. W garnku podsmaż posiekaną cebulę, chilli oraz marchewkę. Następnie dodaj pokrojone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj sos sojowy Kikkoman oraz pół szklanki bulionu, kolejno posiekany szpinak i gotuj około 30 minut. Podawaj z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami kalorie
Bryzol wołowy Jakubiak

DRUKUJ