Ziemniaczki pachnące koperkiem…taki dodatek do drugiego dania zwabi do stołu całą rodziną! Przyrządzić je pomoże nowy Fix Knorr Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem! Pyszne i aromatyczne ziemniaki z piekarnika na stół!

Ziemniaczki z kwaśną śmietaną
Składniki
młode ziemniaki - 500 gramów
kwaśna śmietana - 1 szklanka
Knorr Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem - 1 opakowanie
boczek - 150 gramów

1. Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz i wrzuć w całości (większe przekrój na pół) do woreczka z opakowania Fix Knorr.
2. Dodaj przyprawę z opakowania Fix Knorr i zamknij szczelnie woreczek. Piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.
3. W tym czasie boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni, aż powstaną skwarki.
4. Po upieczeniu przełóż ziemniaki od razu na półmisek. Na wierzch nałóż kwaśną śmietanę i posyp skwarkami.


Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem to kompozycja przypraw dobranych przez kucharzy Knorr, dzięki którym podasz rodzinie aromatyczne ziemniaki z wyczuwalną nutą koperku. Nowy Fix nada znakomity smak zarówno młodym, jak i starszym ziemniakom.  Rodzina z wielkimi apetytami zasiądzie do obiadu!
Do nowego Fixu dołączona została specjalna torebka do pieczenia – z jej pomocą przyrządzisz ziemniaki w piekarniku, bez konieczności dodawania tłuszczu. Szybciej i prościej! Nie musisz już obierać ziemniaków – wystarczy dokładnie je umyć, pokroić w łódeczki, wymieszać z Fixem Knorr i umieścić w torebce do pieczenia. Przygotowując je w ten sposób, zajmie ci to mniej czasu niż podanie tradycyjnych ziemniaków z wody. A po obiedzie nie będziesz mieć problemu z czyszczeniem blachy czy myciem garnka. 
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem to sposób na przełamanie nudy w obiadowym menu! Znakomicie zastąpią ziemniaki gotowane w wodzie, przywracając smak znany z dzieciństwa, kiedy nasze mamy podawały ziemniaczki z dodatkiem masełka i posypane koperkiem. 





Podobne artykuły: