Śmietankowo – owocowa rozkosz
Śmietankowo – owocowa rozkosz
Składniki:
- jasne spody tortowe Dan Cake (400 g)
- litr słodkiej 36 % śmietanki
- 150 g cukru
- ulubione owoce
- garść prażonych migdałów
- polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
- poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!
Tort kawowy, cytrynowy, a może śmietankowo - owocowy? Wybór smaku nie należy do najprostszych, ponieważ to właśnie tort jest na przyjęciach oceniany najzagorzalej. Wbrew pozorom, przygotowanie iście królewskiego deseru wcale nie musi kosztować nas wiele czasu - korzystając z gotowych spodów tortowych Dan Cake, każdemu uda się przyrządzić pyszny tort nawet w niecały kwadrans.
Fundament udanego spotkania
Na okres wiosenny przypada wiele okazji do spotkań. W maju spotykamy się przy komunijnych stołach i na weselach. W czerwcu całą uwagę skupiamy na dzieciach, które w tym miesiącu obchodzą swoje święto. Niezależnie od okazji, tort stanowi wyczekiwany element każdej uroczystości.
Zaledwie kwadrans!
Gotowe biszkopty to dobre rozwiązanie dla osób, które nie są pewne swoich zdolności kulinarnych, jak i dla tych, którym zależy na zaoszczędzeniu cennego czasu. W takim przypadku najlepiej sięgnąć po biszkopty wypiekane tylko na bazie naturalnych składników – spody tortowe Dan Cake, które nie zawierają substancji konserwujących i sztucznych aromatów.
Trzeba wiedzieć jak…
- Tort nie należy do towarów impulsowych, co oznacza, że decyzję o wyborze takiego a nie innego smaku podejmujemy z wyprzedzeniem, zanim udamy się na zakupy – mówi Ryszard Jaworski, właściciel wrocławskiej cukierni. – Rodzaj tortu dopasowujemy przede wszystkim do osobistych preferencji, a także do okazji. Na przyjęciach komunijnych najchętniej jadamy torty śmietanowe na jasnych biszkoptach, na wesela wybieramy natomiast wyroby na bazie musów, z kunsztownymi dekoracjami – dodaje Ryszard Jaworski. Aby uczynić tort efektownym, można użyć różnokolorowych spodów. W ofercie Dan Cake, oprócz jasnych biszkoptów, znajdziemy również spody kakaowe oraz nieco grubsze wyroby specjalnie do tarty.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Poncz ananasowo-imbirowy kalorie.Wersja do druku
Szukaj
Czy mały dom to dobry pomysł na inwestycję? Projekty małych domów i ich zalety.
Decyzja o budowie domu i wybór konkretnego rozwiązania to sztuka selekcji, często wymagająca kompromisu, szczególnie jeśli chodzi o projekt domu. Odpowied
Porównanie popularnych metod na ból głowy: które są najskuteczniejsze?
Ból głowy to powszechna dolegliwość, która może przytrafić się każdemu. Niezależnie od przyczyny, ból głowy może znacząco obniż
Amiri, czyli połączenie Rock'n'Rolla z modą premium!
Marka Amiri to synonim luksusu, rock'n'rolla i niezrównanej jakości. Jej założyciel, Mike Amiri, zrewolucjonizował modę męską, łącząc k
Dermokosmetyki - co warto o nich wiedzieć?
Przeprowadzanie profesjonalnych i skutecznych zabiegów pielęgnacyjnych wymaga stosowania najwyższej jakości kosmetyków. Ich formuła działania
Klocki magnetyczne a klasyczne – który wybór jest najlepszy?
Każdy rodzic pragnie, by jego dziecko miało nie tylko zabawki, które zapewniają znakomitą zabawę, ale także wspomagają jego rozwój. W erze,