Zastosowanie kulinarne pieprzu jest nieograniczone. Najczęściej używamy czarnego, jednak coraz bardziej popularna staje się także jego zielona i kolorowa odmiana. Z myślą o smakoszach ceniących wyrazisty aromat i atrakcyjny wygląd potraw marka Appetita wprowadza na rynek dwa nowe rodzaje pieprzu ziarnistego: Pieprz zielony oraz Pieprz kolorowy. Różnorodne odmiany pieprzu dają nam całą gamę możliwości przyprawiania potraw. Zdecydowanie najbardziej aromatyczny jest pieprz czarny. Nieco mniej ognisty charakter ma pieprz biały. Pieprz zielony jest najłagodniejszy. Charakteryzuje się delikatnie słodką i odświeżającą nutą smakową. Subtelnie dodaje „pieprznego” aromatu, ale nie zmienia drastycznie smaku potrawy. Stosuje się go najczęściej do przyprawiania potraw drobiowych oraz ryb. Doskonale orzeźwi wiosenną sałatkę, oryginalnie będzie się komponował z owocowym deserem.Pieprz kolorowy to połączenie pieprzu czarnego, białego, czerwonego i zielonego Zawiera kompozycję ziaren o różnorodnym stopniu intensywności aromatu. Mieszają się w nim ostre i łagodniejsze nuty smakowe. Odmiana ta odznacza się korzennym, intensywnym zapachem. Jeśli chcemy, aby pieczone mięsa wieprzowe i wołowe nabrały ciekawego charakteru oraz oryginalnego smaku, najlepszym wyborem będzie właśnie pieprz kolorowy. Ta wielobarwna przyprawa stanowi również doskonały element dekoracyjny. Dwa nowe pieprze Appetity swoją wysoką jakość zawdzięczają starannej selekcji ziaren, oraz odpowiedniej obróbce. Można je stosować w całości, co podkreśli ciekawy wygląd potrawy, jak również zmielić. Po wielokrotnym zmieleniu mogą osiągnąć wyjątkowo jedwabistą konsystencję. We wszystkich swych formach i odmianach pieprze Appetita stanowią nieodzowny dodatek do każdej potrawy. Wystarczy wybrać odpowiedni rodzaj i dodać szczyptę, lub kilka ziarenek, by znakomitym efektem kulinarnym zachwycić rodzinę i bliskich.Na najbliższy sezon grillowy producent marki Appetita wprowadza na rynek nowy produkt - Przyprawę do kurczaka z grilla, która poszerzy linię „Smaczne grillowanie”. Propozycja ta skierowana jest do coraz liczniejszych amatorów przyrządzania potraw na ruszcie. Do skorzystania z niej zachęca popularny wokalista i bohater programów rozrywkowych - Rudi Schuberth, rekomendujący nowe smaki Appetity na materiałach reklamowych. Wspólne grillowanie od kilku lat zajmuje pierwsze w miejsce w rankingu wiosenno-letnich przyjemności. Pierwszy weekend majowy otwiera sezon wyjazdów i wieczornych spotkań przy ruszcie. Punktem kulminacyjnym programu będzie delektowanie się specjałami przygotowanymi na tę okazję. Aby grillowe menu było w tym roku wyjątkowe, warto skorzystać z nowej propozycji marki Appetita - Przyprawy do kurczaka z grilla. Kompozycja starannie wyselekcjonowanych ziół, takich jak majeranek, kolendra, gorczyca, czosnek, chilli, kminek i imbir, wydobędzie wyraźny i dojrzały smak skrzydełek drobiowych. Pieczone mięso nabierze pod jej wpływem mocnego, ziołowego aromatu przesiąkniętego zapachem dymu. Dzięki nowej przyprawie można przyrządzić zarówno klasycznego kurczaka, jak i bardziej wyrafinowane dania. Jedną z propozycji Appetity, zamieszczoną na opakowaniu najnowszej przyprawy, jest kurczak w sosie barbecue. Należy on do zasadniczych pozycji amerykańskiej kuchni grillowej i bez wątpienia zasmakuje także polskim wielbicielom rusztu. Linia „Smaczne grillowanie” stanowi najszerszą ofertę przypraw do grilla na polskim rynku. W jej skład wchodzi: Przyprawa do grilla w dwóch wersjach smakowych – klasyczna i pikantna, Przyprawa do szaszłyka oraz Przyprawa do karkówki. Rozszerzanie tej kategorii mieszanek jest odpowiedzią producenta na wzrost popularności grillowania wśród polskich konsumentów. Wybór tej formy przyrządzania potraw jest podyktowany aspektami zdrowotnymi, jakie oferują dania z grilla. Podczas pieczenia na ruszcie tracą one nadmiar tłuszczu, ale zachowują wartości odżywcze. Dobrze przyprawione mięso staje się kruche, delikatne i apetyczne. Jeśli podamy je z dodatkiem grillowanych warzyw, uzyskamy pełnowartościowy i zachwycający smakiem posiłek.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii mają kruche ciastka z czekoladą

Wersja do druku