SZKOŁA MISTRZÓW KAWY MK CAFE PREMIUM
Spis treści
Autor Materiały Prasowe
Jak zgłębić tajniki sztuki parzenia kawy i podejrzeć techniki pracy baristy – mistrza w tworzeniu idealnych mieszanek kawy? Wystarczy odwiedzić nową stronę internetową www.mkcafe.pl, gdzie stworzono unikalną „Szkołę Mistrzów Kawy ”. To tu właśnie utytułowany barista MK CAFE z niezwykłym artyzmem prezentuje kolejne etapy przygotowywania różnych wariantów napojów kawowych, tworzonych na bazie mistrzowskiej kompozycji MK Cafe Premium. Latem szczególnym zainteresowaniem będą cieszyć się orzeźwiające kawy mrożone i zimne, kawowe drinki, które wspaniale ochłodzą w czasie upałów oraz dodadzą energii i smaku letnim popołudniom.
Mając do dyspozycji kawę ziarnistą MK Cafe Premium Guatemala, która stanowi wyjątkową kompozycję najszlachetniejszych ziaren arabiki pochodzących z wysokogórskich plantacji gwatemalskich, letnie drinki kawowe można przygotować na bazie espresso, które zaparzamy w ekspresie ciśnieniowym.Barista MK Cafe poleca drink kawowy: Składniki:- kawa MK Cafe Premium Guatemala - dwie pomarańcze- szczypta anyżu- dwie łyżeczki miodu- kostki lodu- plasterki karamboli lub pitaji do dekoracjiSposób przygotowania:Do filiżanki wrzucamy szczyptę anyżu i zaparzamy w nich espresso. Do shakera wkładamy kilka kostek lodu, wlewamy świeżo wyciśnięty sok z pomarańcz, dodajemy miód i na koniec espresso. Energicznie, kilka razy wstrząsamy shakerem. Drink kawowy wlewamy do szklanek koktajlowych i dekorujemy plasterkami owoców.W czasie letnich weekendów poza miastem, kiedy to utrudniony jest dostęp do ekspresu, najwygodniej jest przygotować orzeźwiający kawowy napój na bazie kawy rozpuszczalnej MK Cafe Premium Instant. Kawa ta wyróżnia się delikatnym i subtelnym smakiem, który zawdzięcza odpowiednio dobranej mieszance kaw południowoamerykańskich.Barista MK Cafe poleca ice coffee:Składniki:- 2 łyżki kawy MK Cafe Premium Instant - 0,5 l chudego zimnego mleka - 20 ml syropu smakowego- kostki lodu- czekolada w płynie do dekoracjiSposób przygotowania:Do filiżanki wsypujemy kawę rozpuszczalną i zalewamy ją gorącą wodą (ok. 100 ml). Do blendera wkładamy kilka kostek lodu, wlewamy syrop smakowy, mleko i przygotowaną kawę. Wszystko mieszamy i podajemy w wysokiej szklance, którą wcześniej możemy udekorować - rysując na jej wewnętrznych ściankach czekoladowe wzory.Więcej przepisów znajduje się na stronie internetowej www.mkcafe.pl
Wersja do druku
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Kawa rozpuszczalna z mlekiem bez cukru kcalWersja do druku
Szukaj
Wyjątkowa sukienka na wesele
Wesele to wyjątkowy dzień, pełen radości i magicznych chwil. Mimo że oczy wszystkich zwrócone są na Parę Młodą, to gości również powinn
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji