Przyjęcia, imprezy, „domówki”… szampańską zabawę czas zacząć! A oto przepis na udany karnawał: muzyka, wygodne pantofelki i wystrzałowe dekoracje. Z piór, balonów, brokatu i serpentyn wyczarujesz elegancką stylizację sali balowej.

Brokat nie tylko na powiekach i we włosach, ale także na stole, przy którym zaproszeni goście zjedzą uroczystą kolację. Stół przykrywamy połyskującą tkaniną, np. srebrną i czarną. Na środku ustawiamy kompozycję – iskrzące się srebrnymi drobinkami drzewko ozdobione turkusowymi bombkami. – Wszystkie elementy dekoracji, np. serwetki, balony wypełnione helem, czy winietki z nazwiskami gości mają spójne elementy: kolor, wstążkę, czy deseń. Również menu z nazwami drinków, które będą tej nocy serwowane przez barmana, powinno wpisywać się w karnawałową stylizację i być w tej samej tonacji kolorystycznej – mówi Natalia Goca, właścicielka Studia Usług Dekoratorskich Artcom.


Elegancka zastawa, kryształowe kieliszki do szampana, świeczki w kolorze pasującym do obrusu to obowiązkowe elementy dekoracji „imprezowego” stołu. Nie powinno na nim zabraknąć karnawałowych gadżetów: kolorowych piór, eleganckich masek, serpentyn, confetti, a nawet papierowych trąbek.

Podczas zabawy sylwestrowej na stole można ustawić również szklaną wazę, do której goście wrzucą bileciki z noworocznymi postanowieniami. Po północy można je odczytać na głos.




















Podobne artykuły: