Wielkanocny schab w ziołach
Spis treści
Autor
Składniki:1,2 kg schabu, 2 łyżki Vegety,2 ząbki czosnku,2 łyżki musztardy,1 łyżka tymianku,1 łyżka majeranku firmy Podravka,1 łyżka oregano firmy Podravka,1 łyżka pieprzu czarnego firmy Podravka,1 łyżka oleju, pasta warzywna Ajvar.Sposób przygotowania:Oczyszczony schab natrzeć Vegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać na gorąco z pastą warzywną Ajvar.
Pasta jajeczna z jogurtem naturalnym kalorie
Wersja do druku
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Pasta z makreli z majonezem kaloriePasta jajeczna z jogurtem naturalnym kalorie
Wersja do druku
Szukaj
Wyjątkowa sukienka na wesele
Wesele to wyjątkowy dzień, pełen radości i magicznych chwil. Mimo że oczy wszystkich zwrócone są na Parę Młodą, to gości również powinn
Pielęgnacja i efekt delikatnego makijażu. Kremy BB w wiosennych stylizacjach
Wiosna to źródło nieskończonych inspiracji stylizacyjnych i makijażowych. Eksperci wskazują, że nadchodzący sezon stoi pod znakiem delikatneg
Jak dobrze dobrać rozmiar stanika i majtek. Praktyczny przewodnik
Dobrze dobrana bielizna to klucz do komfortu i pewności siebie. Niestety, wiele osób boryka się z problemem źle dobranego rozmiaru stanika i majtek, c
Pierwsze urodziny syna - jak wybrać gadżety na imprezę w gronie rodziny i przyjaciół?
Pierwsze urodziny Twojego syna zbliżają się wielkimi krokami? Wybór odpowiednich gadżetów na imprezę nie musi być dla Ciebie oczywisty. Dowiedz się, ja
Ile będzie kosztowało korzystanie z klimatyzatora w okresie letnim
Jak szybko policzyć koszt użytkowania klimatyzacji