Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w Polsce.
Zawiera przebadane naukowo szczepy probiotyczne HOWARU Dophilus (Lactobacillus acidophilus NCFM), które pomagają w utrzymaniu właściwego poziomu naturalnych, dobroczynnych bakterii oraz mogą wpływać na poziom prawidłowej mikroflory w organizmie. Regularne jedzenie Serka Wiejskiego z probiotykiem zwiększa uczucie komfortu jelitowego – może także wspomagać procesy trawienne organizmu.

Nowy Serek Wiejski polecany jest wszystkim, którzy dbają o zdrowie i dobre samopoczucie – szczególnie osobom, które odczuwają dyskomfort trawienny. W odróżnieniu od innych dostępnych na polskim rynku produktów mlecznych z probiotykami, serek Piątnicy nie zawiera cukru, sztucznych barwników, substancji smakowych, ani konserwantów. Podobnie jak pozostałe produkty Piątnicy, cechuje go najwyższa jakość. Jest wytwarzany z najlepszego pasteryzowanego mleka i śmietanki pochodzących
z ziemi łomżyńskiej – jednego z najczystszych rejonów kraju.

Serek Wiejski z probiotykiem posiada identyczny smak i konsystencję, jak lubiany przez miliony Polaków naturalny serek typu cottage cheese Piątnicy. Składa się on ze specjalnie, termicznie obrobionych ziaren twarożku w delikatnej, pasteryzowanej śmietance. Tym, co go dodatkowo wyróżnia, są walory zdrowotne. Produkt stanowi nie tylko idealną przekąskę – dzięki obecności dodatków (żywych kultur bakterii) wspomaga także prawidłową pracę organizmu.




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku